Κοινωνία

Βιασμός 24χρονης: Νέα κατάθεση της Γεωργίας – «Όχι στον φόβο» , το μήνυμα της εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Tην τρίτη της κατάθεση -συμπληρωματική- ενώπιον της ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη θα δώσει σήμερα η 24χρονη Γεωργία Μπίκα για την υπόθεση ομαδικού βιασμού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύται – εκτός από το δικηγόρο της – και από ψυχολόγο, αλλά και από την ανήλικη φίλη της , που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ. Την ώρα πάντως που έχει ανοιξει έρευνα στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Όχι στον φόβο – Αν δεν μιλούσα ο εφιάλτης θα φωλιαζε πάντα μέσα μου»

Και ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για το αν τελικά η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια οσίων το επίμαχο βράδυ η κοπέλα συγκλονίζει με τη δύναμη που βρήκε να καταγγείλει όσα έγιναν.

Μιλώντας στο iefimerida.gr βρήκε τη δύναμη και στέλνει το δικό της, ισχυρό μήνυμα στις γυναίκες που έχουν υποστεί τον ίδιο εφιάλτη να μη φοβούνται..

«Θέλω να αποδείξω την αλήθεια και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Δεν το κάνω μόνο για μένα, το κάνω για όλες τις γυναίκες. Δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να είναι δυνατές. Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν φοβάμαι. Αν δεν μιλούσα θα το έκρυβα για πάντα και ο εφιάλτης θα φώλιαζε πάντα μέσα μου»

«Θα ήθελα βοήθεια από όλες τις γυναίκες. Η κατάστασή μου δεν είναι καλή. Να είναι δυνατοί όλοι όσοι έχουν περάσει αυτές τις καταστάσεις και να προχωρήσουν. Το κάνω για όλες τις γυναίκες. Το θύμα δεν μπορεί να σκέφτεται ότι θα του κάνουν κακό, ενώ ήδη του έχουν κάνει κακό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για τη στήριξή του τις τελευταίες ημέρες», τόνισε λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης για τρίτη φορά για συμπληρωματική κατάθεση. μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων

Νέο στοιχείο που προστίθεται στην υπόθεση είναι οι έρευνες που ξεκίνησε η αστυνομία στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς όλοι τους βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο όπου και έλαβε χώρα ο βιασμός όπως καταγγέλλει η 24χρονη κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις καταθέσεις των ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην καταγγελία της 24χρονης προκύπτουν σημαντικά κενά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr ου έφερε και στη δημοσιότητα τις καταθέσεις, διαπιστώνονται αντιφάσεις και σημαντικά κενά, τόσο ως προς το χρονικό πλαίσιο, όσο και προς τα στοιχεία.

Με εξαίρεση, λοιπόν, την κατάθεση του Μάνου Παπαδόπουλου που πρώτος καταγγέλθηκε ως συμμετέχων και στην ουσία συνδετικός κρίκος στην όλη υπόθεση, η οποία διαφέρει σε πολλά σημεία και μπερδεύει και την ιστορία ως προς τα δωμάτια του ξενοδοχείου και το ποιος διέμενε σε καθένα απ’ αυτά, οι άλλες τέσσερις καταθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και του καταγγελλόμενου ως βιαστή της από την 24χρονη είναι πανομοιότυπες.

Βασίλη Λεβέντης: Ζητώ ισότιμη αντιμετώπιση με την μηνύτρια

Την πρώτη δημόσια δήλωση μετά τον καταιγισμό εξελίξεων για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ένας εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε όσα καταγγέλλει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, υποστήριξε το εξής: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, δικάζεται, αλλά και καταδικάζεται, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης» και συνέχισε:

«Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων», δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Έρευνες για διεθνές κύκλωμα με πλοκάμια σε πολλές χώρες

Όλα αυτά την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες σε Ελλάδα και Κύπρο για διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών και μαστροπίας. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο ομφάλιος λώρος του κυκλώματος που έστελνε γυναίκες σε αυτά τα πάρτι βρίσκεται στη μεγαλόνησο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης ζήτησε από τις δικαστικές αρχές της χώρας του έρευνα για τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς στη Θεσσαλονίκη σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως: «το κύκλωμα δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο τοπικοί παράγοντες που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης – Το δόλωμα των πάρτι, τα χάπια και οι έρευνες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας

Σπάει η σιωπή στη Θεσσαλονίκη – Αλλες δύο γυναίκες καταγγέλουν βιασμό με τον ίδιο τρόπο

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago