Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Μενδώνη: Αποχώρησε για να μην απαντήσει για τον Ζαραλίκο

Δριμεία κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το γεγονός ότι επέλεξε να μην απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου αναφορικά με τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου , από την τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη φήνοντας στη θέση της τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυρία Μενδώνη για συγκάλυψη υποθέσεων που τραυματίζουν τον καλλιτεχνικό κόσμο και τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πέρυσι τέτοια εποχή η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του metoo που αφορούσε στο κυβερνητικό αρεστό πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη επί μία εβδομάδα του έβαζε πλάτη. Μόνο υπό το βάρος των δημόσιων καταγγελιών και αφού είχε εκτεθεί αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να τον απομακρύνει. Σήμερα η κα Μενδώνη, ενώ βρισκόταν στη Βουλή, όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου αποχώρησε επιδεικτικά» και προσθέτει:

«Για μία ακόμη φορά η κατ΄ όνομα υπουργός πολιτισμού απέδειξε ότι μόνο ένα πράγμα την απασχολεί πραγματικά: η συγκάλυψη υποθέσεων που τραυματίζουν τον καλλιτεχνικό κόσμο και τη Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2/12/21 κατά την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» η Σάσα Σταμάτη , ανέβηκε στη σκηνή, και προσπάθησε να διακόψει διαμαρτυρόμενη για σατιρικά σχόλια που κατά την ίδια αφορούσαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όλα ξεκίνησαν , ενώ η υπουργός Πολιτισμού ήταν στην αίθουσα της Βουλής απάντησε σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο και αποχώρησε επιδεικτικά – κατα την αντιπολίτευση- αήνοντας τον υφυπουργό Πολιτισμού να απαντήσει. 

Αναγνωστοπούλου: Αλγεινή εντύπωση προξενεί η στάση Μενδώνη

Όπως επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αν και ο υφυπουργός Πολιτισμού με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασε την εν λόγω παρέμβαση, δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της κας Μενδώνη ή του υπουργείου στο οποίο προΐσταται.

Στην πρωτολογία της η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως: «η κ. Μενδώνη αποχώρησε και δεν έμεινε να απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν αφορά τον Σύγχρονο Πολιτισμό ειδικά, αφορά την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Τέχνη και όχι μόνο. Αφορά στην κουλτούρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας που πρέπει βέβαια να προστατεύεται κατεξοχήν και καταρχήν από το ΥΠΠΟΑ»

Στη δευτερολογία της η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε:

«Προξενεί αλγεινή εντύπωση το ότι η υπουργός προτίμηση να μην απαντήσει σε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση. Έχουμε επίσημη ανακοίνωση; Η αφήνεται στην τύχη του το γεγονός από το υπουργείο Πολιτισμού,  το οποίο είναι το καθ΄ ύλην αρμόδιο να προστατεύει όχι μόνο την ελευθερία στον Πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα ελευθερίας σε μία κοινωνία δημοκρατικότητας»; Η βουλευτής αφού ανέγνωσε την σαφέστατη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού επί υπουργίας κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα (2012), όταν είχαν σημειωθεί επεισόδια για το θεατρικό έργο «Corpus Christi», αντιπαραβάλλοντας την με τη σιωπή της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, για το περιστατικό, τόνισε: «Φοβάμαι πάρα πολύ ότι αυτή η υπεράσπιση των θεμελιωδών φιλελευθέρων αξιών δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και της ίδιας της υπουργού, όπως φαίνεται».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την έφοδο της Σάσας Σταμάτη στην παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Οι καλλιτέχνες στο πλευρό του κωμικού

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago