Κοινωνία

Το ριψοκίνδυνο άνοιγμα των σχολείων, η ανοσία της αγέλης και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων και τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση υιοθετεί εν κρυπτώ ανοσία της αγέλης οι αντιδράσεις συνεχίζονται αμείωτες, εν κορυφώνεται η ανησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων που θα οδηγήσει στα όριά του το Σύστημα Υγείας αλλά και σημαντικούς τομείς του Δημοσίου.

Μέσα σε δέκα ημέρες υπερδιπλασιάστηκε ο ημερήσιος αριθμός νέων εισαγωγών ασθενών με covid στα νοσοκομεία, ενώ όλο και περισσότεροι υγειονομικοί τίθενται εκτός υπηρεσίας καθώς είναι θετικοί στον κορονοϊό. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση η κυβέρνηση για άλλη μία φορά ανακοίνωσε την επιστράτευση ιδιωτών ιατρών, ενώ δεν συζητά καν την επιστροφή των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται αμείωτες οι αντιδράσεις για το άνοιγμα των σχολείων με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο και με μόνη διαφορά τη διενέργεια ενός παραπάνω τεστ από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στις οργισμένες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης και των επιστημόνων που προειδοποιούν για τσουνάμι κρουσμάτων, προστέθηκαν και φωνές από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου που έκανε λόγο για ακόμα ένα «σοβαρό λάθος από το «επιτελικό κράτος» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Το άνοιγμα των σχολείων στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, θα είναι ένα ακόμη σοβαρό λάθος στη διαχείριση της πανδημίας από το «επιτελικό κράτος». Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να το αποτρέψει προτού πραγματοποιηθεί».

Από την άλλη πλευρά ο σημερινός εορτασμός των Θεοφανίων και ο Αγιασμός των Υδάτων γίνεται χωρίς πρόσθετα υγειονομικά μέτρα γεγονός που δείχνει ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποφεύγει να συγκρουστεί με την Εκκλησία και μερίδα των πιστών που αποτελεί το εκλογικό της ακροατήριο.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλες αυτές τις ημέρες αυτοί που έχουν βγει μπροστά είναι υπουργοί με το επικοινωνιακό επιτελείο να κρατά έξω από το κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία προσπάθεια να μην πληγεί η προσωπική του εικόνα, την ώρα που πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ανοσία της αγέλης, περιμένοντας ο χρόνος να λειτουργήσει υπέρ της.

Παράλληλα υπάρχει ανησυχία για νέα αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και των νοσηλείων καθώς τις επόμενες ημέρες θα αποτυπωθεί η εικόνα από την εορταστική περίοδο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, με επίπτωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, τότε εξετάζεται η λήψη και νέων περιοριστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να τεθεί όριο στη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες , ενώ όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση μετά από αυτό το διάστημα θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Από εκεί και πέρα αν η κατάσταση επιδεινωθεί θα υπάρξει νέα μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίαση, με ταυτόχρονη μείωση της χωρητικότητας των καταστημάτων.

Τέλος και παρά τις τραγικές ελλέιψεις στα νοσοκομεία όπου χιλιάδες εμβολιασμένοι υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί η κυβέρνηση έχει στα σχέδιά της να δώσει τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ότι αν δεν εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που θα ισχύει η αναστολή τους, θα βρεθούν οριστικά εκτός ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα από τον Κύρτσο: Το άνοιγμα των σχολείων θα είναι ένα ακόμη σοβαρό λάθος

Στη σκιά της Όμικρον τα φετινά Θεοφάνεια

Πανδημία: Επίταξη ιδιωτών γιατρών από Παρασκευή

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago