Απώλειες, παρά το ευνοϊκό εκλογικό αποτέλεσμα έχει και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με τα έως τώρα εκλογικά αποτελέσματα, εκλέγει 32 βουλευτές, ενώ την έδρα που κέρδιζαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, χάνουν οι εξής:
Στην Επικράτεια: Η Ελένη Χρονοπούλου, που ήταν τρίτη στην σειρά εκλογής
Στην Α΄ Αθηνών: Ο Κώστας Σκανδαλίδης
Στον Βόρειο Τομέα: Ο Ανδρέας Λοβέρδος (δεν εκλεγόταν ούτε στις 21 Μαΐου)
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης: Ο Χάρης Καστανίδης, αν ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, κρατήσει την έδρα σε αυτή την περιφέρεια.
Κατά την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, η έδρα αυτή της Θεσσαλονίκης έγινε η αφορμή για εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με αιχμές από τον Χάρη Καστανίδη, που βρέθηκε εκτός Βουλής.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάρει αυτή την έδρα, ενώ ήταν υποψήφιος και σε άλλη περιφέρεια, με το επιχείρημα ότι επιθυμεί να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ωστόσο, ο Χάρης Καστανίδης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, είχε απαντήσει στην απόφαση αυτή ότι «στο συμβολικό και ηθικό πεδίο έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου» και πως «η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης».
Μείον 9 έδρες
Η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ κατά εννέα έδρες (32 από 41) σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, λόγω της ενισχυμένης αναλογικής, οδηγεί εκτός Βουλής ισάριθμους υποψηφίους του κόμματος.
Έτσι δεν επανεκλέγονται ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τη Β’ Πειραιώς, ο Αθανάσιος Γλαβίνας από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα, η Αικατερίνη Ταγαρά από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από τη Μεσσηνία, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου από την Πέλλα, ο Μιχάλης Τζελέπης από τις Σέρρες, ο Γιώργος Οικονόμου από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Τσώνης από την Φθιώτιδα.