Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει επτακομματική Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουνίου

Εμφανές είναι πλέον το άγχος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, καθώς η ΝΔ δείχνει να «έχει πιάσει ταβάνι» στις πρώτες εκλογές, ενώ η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια είχε ως αποτέλεσμα εκδήλωση φαινομένων αλαζονείας στελεχών του κόμματός του και από την άλλη «τρόμαξε» και κατά συνέπεια ενεργοποιεί παροπλισμένους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι όμως μόνο το ενδεχόμενο ανόδου του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ που φοβίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, παρότι η Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας δεν μιλούν πλέον μόνον για αποτέλεσμα που θα δώσει ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά για «ανατροπή των δυσμενών συσχετισμών».

Ο μεγάλος φόβος του Μητσοτάκη είναι το ενδεχόμενο να προκύψει επτακομματική Βουλή από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Να μπουν  δηλαδή στη Βουλή δύο από τα τρία κόμματα (Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25), τα οποία βρέθηκαν κοντά στο ποσοστό εισόδου στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και αυτό γιατί όσο περισσότερα κόμματα μπουν επιπλέον στο Κοινοβούλιο, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, καθώς μειώνονται οι έδρες και για το πρώτο κόμμα.

Με την Νίκη να αξιώνει πλέον την είσοδο στη Βουλή και την Πλέυση Ελευθερίας να φλερτάρει με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει τον πήχη, ζητώντας από τους ψηφοφόρους της ΝΔ μαζική συμμετοχή και άνοδο των επιδόσεων του κόμματος. «Είναι σημαντικό να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου από τις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε χθες από την Ιεράπετρα, τονίζοντας στη συνέχεια με νόημα: «Μη θεωρήσετε δεδομένο ότι στην επόμενη Βουλή θα έχουμε μόνο πέντε κόμματα, μπορεί να έχουμε περισσότερα. Για κάθε κόμμα παραπάνω που μπαίνει στη Βουλή, ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Και γι’ αυτό και διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τη σταθερή κυβέρνηση την οποία χρειαζόμαστε για την επόμενη τετραετία».

Στο πλαίσιο αυτό, από τη μια ζητά εγρήγορση του μηχανισμού και των ψηφοφόρων της ΝΔ και από την άλλη επιχειρεί ανοίγματα στην «υπερορθόδοξη» δεξαμενή ψηφοφόρων, με στόχο να ανακόψει την είσοδο της «Νίκης» στη Βουλή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το γεγονός ότι αποφάσισε να διανυκτερεύσει την ερχόμενη Κυριακή στο Άγιον Όρος, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει ενδεχόμενες διαρροές του προς τη Νίκη και να ψαρέψει ψηφοφόρους από το υπερορθόδοξο ακροατήριο.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago