Πολιτική

Ταυτίζει την επενδυτική βαθμίδα με την αυτοδυναμία της ΝΔ ο Μητσοτάκης – Τί είπε στο CNN

«Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφόσον μας εμπιστευθούν ξανά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και επανέλαβε ότι σε περίπτωση που σχηματισθεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του κατά την δεύτερη τετραετία, εφόσον επανεκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες και τόνισε ότι ο μετασχηματισμός της Ελλάδος απαιτεί κατ’ ελάχιστον δύο τετραετίες. «Οι μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης, οι περισσότερες επενδύσεις και ασφαλώς οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι μεγάλες προτεραιότητες για εμάς. Προωθούμε, επίσης, μία προοδευτική ατζέντα αναφορικά με την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση του Κράτους, καθώς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δόθηκε απευθείας οικονομική στήριξη σε αυτούς, που την είχαν περισσότερο ανάγκη.

Σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν είναι αφελής, και ότι η εξωτερική πολιτική των κρατών δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε, πάντως, να διατηρηθεί το θετικό momentum, που έχει διαμορφωθεί μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία, επέμεινε πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιλύσουν τη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση της ΑΟΖ επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου σημειώνοντας με νόημα πως το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» είναι εξόχως αναθεωρητικό και ότι απειλεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Τέλος, στην ερώτηση για οπτικοακουστικό υλικό, που παρουσίασε προ ημερών η εφημερίδα New York Times σχετικά με περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι το εν λόγω περιστατικό διερευνάται και έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πολιτική προστασίας των ελληνικών, και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκών συνόρων, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago