Πολιτική

Ναι σε τηλεμαχία με Τσίπρα είπε ο Μητσοτάκης, αλλά στις . . . δεύτερες εκλογές

“Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θέλει εμένα για πρωθυπουργό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο βλέπω σημαντικές αποστάσεις”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1. Επανέλαβε επίσης ότι “ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι είναι στην ΝΔ και στον ίδιο προσωπικά”, ενώ υποστήριξε ότι “φαίνεται να τους ενώνει ένας κοινός στόχος, να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι “το καλύτερο σενάριο για την επόμενη ημέρα για την χώρα είναι μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι, για να μπορούμε να έχουμε την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται ο τόπος”. Παραλλήλως, επανέλαβε ότι οι μόνες εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι στις 21 Μαΐου, τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δείξει τις κινήσεις μας την επόμενη ημέρα και σημείωσε ότι “η ΝΔ θα διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή μόνο από βουλευτές που είναι εκλεγμένοι με τη ΝΔ”

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι εξειδικεύσεις του προγράμματος της ΝΔ, όπως έγινε με την αύξηση του επιδόματος τέκνων για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανακοινώθηκε χθες. Ωστόσο, επέμεινε στη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “οι εποχές των παχιών αγελάδων του covid που μπορούσαμε να δαπανάμε χωρίς ευρωπαϊκούς περιορισμούς, παρήλθαν οριστικά”.

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο debate, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, υποστήριξε πως είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί ένα θέμα: “πως ακριβώς αντιλαμβάνονται όλοι οι συμμετέχοντες την προοδευτική διακυβέρνηση”. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, λέγοντας ότι στη δεύτερη αναμέτρηση, “επειδή υπάρχει το bonus το οποίο αφορά τους δύο πρώτους, βεβαίως και πρέπει να γίνει debate”. Τέλος, διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με αρχηγούς άλλων κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ και σχολίασε ότι “ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν καμία ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατεβαίνει στις εκλογές”.

Οι ειδήσεις σήμερα

Γιατί ξαφνικά απέκτησε αξία η 21η Μαΐου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο ως συγκριτικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago