Πολιτική

Μετωπική Ανδρουλάκη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

Άγνοια μέχρι πρότινος για την καταγγελία στελέχους του κόμματός του κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους για «προσπάθεια ανθρωποφαγίας», αλλά και για «οπορτουνισμό» σε σχέση με τις ενέργειες της βελγικής δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε, ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση από δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν ξαφνικά να καλούν τηλεφωνικά, αναφέροντας ότι το πρόσωπο που έκανε πριν τρία χρόνια την καταγγελία είναι ένα μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είπε ότι στη συνέχεια έμαθε ποιο ακριβώς ήταν αυτό το πρόσωπο. Στην ερώτηση πάντως, αν θα συμπεριλάβει την καταγγέλλουσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, για ακραίο οπορτουνισμό σε συνάρτηση με την υπόθεση Γεωργούλη, τονίζοντας: «Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν και μιλώ για τον κ. Τσίπρα, ότι η βελγική δικαιοσύνη είναι μια δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη», αλλά ότι «κάποιοι στην Ελλάδα μας, έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ αυτές. Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων, ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε παραλλήλως ότι βλέπει «δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση ισχυρά συστήματα του διαδικτύου, οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του «θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές».

«Είναι ακραίος οπορτουνισμός. Η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα και ιδιαίτερα σε αυτή την περίσταση που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάτηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «οπορτουνισμό» και «αλα καρτ συμπεριφορά».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τσαπανίδου: Η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη αγγίζει ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο αξιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ

Αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία έδειξαν οι χρηματαγορές

Θέλει την ευκαιρία του ο Τσίπρας – Ζητάμε να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς την τρόικα, είπε

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago