Πολιτική

Αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε συγκυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Δεν βλέπει κυβερνητική αστάθεια ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και επαναλαμβάνει ότι «υπάρχει το κοινό έδαφος για τη συγκρότηση της επόμενης αστικής κυβέρνησης, είτε από τις πρώτες εκλογές, είτε μετά τις δεύτερες εκλογές». Συμπληρώνει μάλιστα ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο συγκρότησης τρικομματικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση «θα υλοποιηθεί μια σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει ότι «το πραγματικό ζητούμενο για τον λαό δεν είναι μετά από πόσες εκλογικές διαδικασίες θα σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά πόσο δυνατό θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτήν, δηλαδή το ΚΚΕ». Στο πλαίσιο αυτό αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια συγκυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «ο λαός και η νεολαία δεν περιμένουν από εμάς να δώσουμε κομμουνιστική “βούλα” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού και σε όλα αυτά που συνιστούν το κοινό πρόγραμμα των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα ξανακυβερνήσουν».

«Ο λαός και η νεολαία περιμένουν να είμαστε απέναντι σε αυτά, στη δική τους πλευρά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους, όπως κάνουμε πάντα και όπως έχουμε κερδίσει ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα» σημειώνει και προσθέτει ότι «η  ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει και τη μόνη ρεαλιστικά φιλολαϊκή πρόταση εξουσίας-διακυβέρνησης που έχουμε και καταθέτουμε από σήμερα ανοιχτά στον λαό. Φυσικά και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μόλις ο λαός το αποφασίσει και βγει στο προσκήνιο για τις εκ βάθρων αλλαγές – ανατροπές που έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία και το κράτος».

Ο γγ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τα πάσης φύσεως κυβερνητικά επιδόματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τονίζει ότι «για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Αυτό εκφράζουν και οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ επανειλημμένα στη Βουλή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υιοθετούνται από κανένα άλλο κόμμα».

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση του νερού επισήμανε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις ή πιο σωστά η “απελευθέρωση” αγορών και η εμπορευματοποίηση αγαθών, δεν γίνονται ποτέ σε μια νύχτα. Ακολουθείται μια ολόκληρη πορεία, όπως είδαμε και στον σιδηρόδρομο». Στο σημείο αυτό αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των σωματείων εργαζομένων στις εταιρείες ύδρευσης για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό, για φθηνό και ποιοτικό νερό για τον λαό».

Οι ειδήσεις σήμερα

Ανδρουλάκης: Και για τη σταθερότητα η ευθύνη είναι αναλογική

Το διπλό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημοκρατία έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Χορηγός της ακροδεξιάς ο Μητσοτάκης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago