Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, χωρίς τη θηλειά της επιτροπείας

Ηχηρά μηνύματα για τον αγώνα μέχρι τις εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ανακοίνωσε και υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές. Παραλλήλως επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε  για “Τραμπισμό”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά η πλειονότητα των Ελλήνων, τονίζοντας: «Με την ακρίβεια που ρημάζει τους πολλούς και την αισχροκέρδεια που απολαμβάνουν οι λίγοι. Με τη διάλυση του ΕΣΥ και τις εκατόμβες της πανδημίας για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Με την κακοποίηση του κράτους δικαίου, τις υποκλοπές και το παρακράτος, που το στρατηγείο τους είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Μεσοτοιχία με το γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη. Με τα δισ. των απευθείας αναθέσεων, τη γαλάζια επέλαση σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς, τις πρακτικές Πάτση και λοιπών; Με τη μεσαία τάξη, που θα την έβαζε ο κύριος Μητσοτάκης στο σαλόνι και την ταπείνωσε να ζει με το κουπόνι. Με τα κοράκια να καιροφυλαχτούν τα σπίτια της. Με τη κατάργηση του οχτάωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη μαύρη εργασία, τη διάλυση κάθε προστασίας των εργαζομένων. Με τα πανεπιστήμια να έχουν αστυνομικούς αντί για καθηγητές και φράχτες για χιλιάδες παιδιά που τα κατευθύνουν στα κολέγια. Με την εγκληματικότητα να ανθεί και την ανασφάλεια να είναι το βασικό συναίσθημα, αφού η μαφία συνεργάζεται με την αστυνομία αντί να διώκεται. Με το γενικευμένο αίσθημα της αδικίας παντού. Σε κάθε έκφανση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Σημείωσε επίσης ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άλλαξε τα δεδομένα, καθώς κατέδειξε, με τον πλέον τραγικό τρόπο την χρεωκοπία του «δήθεν επιτελικού κράτους» για το οποίο είπε ότι «αποδείχτηκε κράτος διαλυμένο». Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία η αίσθηση «Ως εδώ!» και επισήμανε ότι «το ερώτημα τώρα για την Κεντρική μας Επιτροπή, τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε δημοκρατικό πολίτη, είναι πώς αυτό το ως εδώ, από διαπίστωση, από συναίσθημα, θα γίνει πράξη πολιτικής αλλαγής. Πώς θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

«Έχουμε ένα διπλό καθήκον: Το πρώτο να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας. Να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Ότι έχουμε το σχέδιο και μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, στην απαξίωση, στην αδιαφορία, στην αναξιοκρατία, στην αδικία. Και το δεύτερο ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη με μια προϋπόθεση: Την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επανέλαβε επίσης ότι «μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μας δίνει μια σαφή και αυστηρή θα έλεγα εντολή σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις» για μια «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τις περιπέτειες της αλυσίδας εκλογικών αναμετρήσεων που προτείνει και επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία». Σε ό,τι αφορά πάντως τις δυσκολίες των μετεκλογικών συνεργασιών σημείωσε ότι την εντολή θα την δώσει ο λαός.

«Και αναρωτιέμαι και πάλι: ποια ηγεσία, ποιου δημοκρατικού κόμματος, θα αποφασίσει να αγνοήσει αυτή τη θέληση. Και να επωμιστεί το κόστος για τη χώρα και την ίδια μιας σειράς εκλογικών αναμετρήσεων που επιδιώκει η ΝΔ. Για να γίνει πράξη το ως εδώ, πρέπει να γίνει απόφαση και το προς τα που. Απόφαση και πράξη με τη ψήφο των πολιτών. Το ως εδώ γίνεται πράξη μόνο με ισχυρή απόφαση προς την αλλαγή» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις εκλογές, δεν έχει απέναντί του μόνο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και «την ολιγαρχία, την διαφθορά, τα μεγάλα συμφέροντα και την κρατική πυραμίδα που διαπλέκεται μαζί τους. Με δυο λόγια: Έχουμε απέναντι όλο το Σύστημα νομής, διαπλοκής, συμφερόντων, αισχροκέρδειας και διαφθοράς που φράζει τους πόρους της κοινωνίας και της χώρας».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα η μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί σε μια τέτοια προσπάθεια αλλαγής, ενώ κάνοντας άνοιγμα προς τους πολίτες όλων των αποχρώσεων σημείωσε ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία όχι για επιστροφή στην εξουσία ή ρεβανσισμό αλλά «ευκαιρία να εφαρμόσουμε επιτέλους στην πράξη όλες εκείνες τις πολιτικές και το πρόγραμμα που αποβλέπουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Στη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους. Στη διαφάνεια. Στο αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος. Και στη δικαιοσύνη παντού, που είναι η ψυχή μας».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, αυτή τη φορά χωρίς «τη θηλειά της επιτροπείας» και χωρίς μνημόνια, για να εφαρμόσει το κοινωνικό πρόγραμμά του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να τεθεί «όλο το κόμμα, μέχρι το τελευταίο χωριό και το τελευταίο ακριτικό νησί, σε θέση μάχης, να οργανώσουμε αυτή τη μάχη και να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη του. Το καθήκον είναι να βγούμε από τα γραφεία και των μανιφέστων την κλεισούρα, και να βρεθούμε όλοι εκεί που δένεται ο καρπός της αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης: Στην κοινωνία».

Οι ειδήσεις σήμερα

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Χορηγός της ακροδεξιάς ο Μητσοτάκης

Αντιδράσεις και από τον Άρειο Πάγο: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η τροπολογία για Κασιδιάρη λέει ο αντιπρόεδρος

«Καμία αυτοκριτική για το παρελθόν, καμία προοπτική για το μέλλον» το σχόλιο της κυβέρνηση για τη συνέντευξη Τσίπρα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago