Πολιτική

Ανακοινώνονται την Κυριακή τα ψηφοδέλτια και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το τελικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να παρουσιαστεί και να εγκριθεί, αύριο Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Αλέξης Τσίπρας  θα θέσει επί τάπητος τις προτεραιότητες της προοδευτικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσονα Σχινά στην ΑΥΓΗ, το πρόγραμμα είναι το «κλειδί» για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς, όπως έχουν ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη από την Κουμουνδούρου, αυτό αποτελεί προϋπόθεση σύγκλισης των προοδευτικών κομμάτων

Δομικά στοιχεία της πρότασης που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους πολίτες είναι τα άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, η στήριξη των εισοδημάτων και η λειτουργία του κράτους. Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα μια συνολική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση οφειλών, καθώς και το σχέδιο για μία νέα Διαύγεια στις δημόσιες συμβάσεις, με στόχο την ασφάλεια στις μεταφορές και τις υποδομές, έχει ήδη δώσει το στίγμα και τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε «ένα συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων που χαρακτηρίζονται από επάρκεια, ρεαλισμό, έχουν ριζοσπαστικό προσανατολισμό και απαντούν στις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας». Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να εφαρμοστεί έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη νίκη του κόμματος το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Αύριο πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί και το υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να καλωσορίζει, την Πέμπτη το βράδυ, δύο πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, με σημαντικό επιστημονικό έργο και αριστερή πολιτική παρουσία. Ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω των καίριων παρεμβάσεών του την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, ενώ είναι μέλος του think-tank του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όπως δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, «στρατεύεται σε αυτή την υπόθεση σαν γιατρός και σαν αριστερός». Από την πλευρά της, η Διάνα Βουτυράκου, η οποία το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ιδρύτρια της Unique Minds και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οι νέοι χρειάζονται την ελπίδα», καταλήγοντας ότι «με αφηγήματα του τύπου “όλοι ίδιοι είναι”, “κανείς δεν θα αλλάξει τίποτα”, δεν γίνεται να πάμε μπροστά».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πλήρης κάλυψη Μητσοτάκη σε Θεοδωρικάκο – Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές και την αυτοδυναμία

Αλέξης Τσίπρας: Στις 21 του Μάη, γυρνάμε την πλάτη στην αδικία. Ως εδώ!

Κατατέθηκε η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Τι αλλάζει

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago