Κοινωνία

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες μέχρι τη Μ. Τετάρτη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός λίγο πριν από το Πάσχα, με βροχές και καταιγίδες μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, από την Κυριακή θα ξεκινήσει ο άστατος καιρός σε πολλές περιοχές με μπόρες και καταιγίδες.Από τη Μεγάλη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού έως τη Μεγάλη Τετάρτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία άστατος θα είναι ο καιρός έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την προοπτική.

Αναλυτικά για κάθε ημέρα, η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Κυριακή των Βαΐων

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ, ενώ  η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Δευτέρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μεγάλη Τρίτη

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago