Πολιτική

Άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse

Ψαλίδα 4,5% υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse, η οποία, με την αναγωγή επί των έγκυρων δείχνει τη ΝΔ να «ακουμπάει» και πάλι το 30%, ενώ με την προσμέτρηση της συσπείρωσης των αναποφάσιστων το ποσοστό εμφανίζεται να έχει τη δυναμική να υπερβεί το 35%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέντε μονάδες διαφορά, 31% έναντι 26%, στην αναγωγή επί των εγκύρων, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της κυβέρνησης είναι μπροστά εκείνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης 4,5 μονάδες, 29,5% έναντι 25%.

Η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου των αναποφάσιστων στο 5,5%, δηλαδή 35% έναντι 29,5%. Για την παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ κατά πολύ, καθώς το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο δείγματος, το 88% ανέφερε ως το πιο σημαντικό κριτήριο την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την παιδεία, με την ακρίβεια και την οικονομία να ακολουθούν από κοντά, στο 86%. Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες από 17 έως 29, το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο: 88% για αμφότερα. Ακολουθούν οι εγκληματικότητα, θεσμοί και διαφάνεια, εξωτερική πολιτική και άμυνα και το δυστύχημα στα Τέμπη. Στους αναποφάσιστους, η κοινωνική πολιτική είναι στο 87% και η οικονομία στο 85%.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, στο δείγμα των 1.107 ανθρώπων, με 36% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, 24% του… Κανένας και 11% του Νίκου Ανδρουλάκη. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να υπερέχει και σε ό,τι αφορά την επιλογή για την κυβέρνηση αυτοδυναμίας, αφού το σενάριο υποστηρίζεται από το 28%. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας, μεγαλύτερο ποσοστό παίρνει εκείνη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17%, έναντι 10% με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στο τι θα συμβεί εάν δεν προκύψει καθαρός νικητής από τις κάλπες, το 36% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και εκλογές αν δεν πετύχει, το 33% ότι πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε εκλογές και το 22% ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία.

Οι ειδήσεις σήμερα

Ανδρουλάκης: Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω εαυτόν σε αξιολόγηση

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε έξω από την ΑΣΟΕ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago