Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω εαυτόν σε αξιολόγηση

Υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στην οποία αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, και τις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ανδρουλάκης  επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας και αφού συμπλήρωσε ότι δεν θα υποδείξει ο ίδιος το πρόσωπο σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».

Παραλλήλως, έθεσε τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι ένα «ισχυρά διψήφιο ποσοστό». Στην ερώτηση δε, τι θα κάνει ο ίδιος, αν δεν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό απάντησε: «Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας».

Στη συνέχεια, και αφού σημείωσε ότι για τον ίδιο ακούγονται πολλά, παρότι είναι μόνον έναν χρόνο αρχηγός, ενώ και τους Μητσοτάκη και Τσίπρα όχι, έκανε λόγο για «ένα ισχυρό σύστημα εξουσίας που να προσπαθεί να θέσει ψευτοδιλήμματα στον ελληνικό λαό». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα, δεν έχουμε το γαλλικό σύστημα στην Ελλάδα, έχουμε κοινοβουλευτικό. Στο κοινοβουλευτικό αποφασίζουμε βάσει του Συντάγματος. Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα, καλώ και τους πολιτικούς μου αντιπάλους να το σεβαστούν».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι αν υπάρξει αστάθεια, αυτός που θα ευθύνεται είναι αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου». Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό

Στην ερώτηση αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και συμπλήρωσε ότι, «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μερικά από τα βασικά σημεία των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, στα οποία θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε περίπτωση συνεργασιών, όπως: καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα για τους συνεπείς, ενώ είπε «ναι» στον φράχτη στον Έβρο, με ταυτόχρονη αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Τέλος στην ερώτηση  αν θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας». Συνεχίζοντας δε τον διμέτωπο πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος και ο Τσίπρας δεν είναι εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πυροβολισμοί από αστυνομικό έξω από την ΑΣΟΕΕ

Φωτογραφική διάταξη κατά μελών Ανεξάρτητων Αρχών στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών

Μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» από τον Άρειο Πάγο βλέπει ο Βενιζέλος

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago