Το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων και στην χώρα μας είναι υπαρκτό και είναι ζήτημα που εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».
«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.
«Τι σκέψεις έχουμε; Έχουμε πει ότι στο επόμενο διάστημα, στα βασικά, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, την κίνηση, τον κόσμο, τα ωράρια, πάμε όπως είμαστε, με το υπάρχον πλαίσιο». Και προσέθεσε: «Εξετάζουμε μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η Επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά, εκτός από το ό,τι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Δεδομένου ότι αυτό θα τούς εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο και τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο “στεγανοποιημένος” ο χώρος, από τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος εκεί που θα νοσεί, εκείνες ή εκείνη τη μέρα που ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους συνιστά έναν παραπάνω κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος και να το διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα».
Υπογράμμισε γενικότερα ότι διατηρεί την επιφύλαξη να δει τι θα εισηγηθεί και η Επιτροπή, επισημαίνοντας πως είναι «πάρα πολύ κρίσιμο επειδή ο κόσμος ανησυχεί, επειδή ο κόσμος έχει κόπωση, επειδή βλέπουμε τα νέα και από την Ευρώπη που δεν είναι ευχάριστα, να μη λέμε πράγματα πολύ γενικά, ούτε μεγάλα, ούτε μακροπρόθεσμα για να μην προκαλούμε σύγχυση.