Στον ιταλικό όμιλο Grimaldi το 67% του λιμανιού Ηγουμενίτσας

Στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi πέρασε σήμερα και επίσημα το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, καθώς στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ μπήκαν οι υπογραφές για τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες Grimaldi Euromeds p.A.- Mινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε. – Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε. θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε. από τη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως ευελπιστεί ότι «η σημερινή συμφωνία θα συμβάλει στην πλήρη ανάδειξη των δυνατοτήτων και της ανταγωνιστικής θέσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

«Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκινά σήμερα πορεία επενδύσεων, ανάπτυξης και αναβάθμισής του και η πορεία αυτή οδηγεί σε ενίσχυση του οικονομικού αποτυπώματος του λιμανιού, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης, τελικά, σε πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi, επισήμανε ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο το λιμάνι να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και τουριστικούς φορείς έως την τοπική κοινωνία.

ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η «σημερινή υπογραφή αποτελεί μια πράξη υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και της προοπτικής ανάπτυξης τόσο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας όσο και της ευρύτερης περιοχής» και επισημαίνεται ότι:

«Στη σημερινή τελετή, λαλίστατοι οι υπουργοί της κυβέρνησης μοίρασαν ανέξοδες υποσχέσεις για επενδύσεις, θέσεις εργασίας κ.λπ. ενώ ακόμα και σήμερα λειτουργούν εν κρυπτώ, αρνούμενοι να αποκαλύψουν το περιεχόμενο της συναλλαγής με τους νέους ιδιοκτήτες. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2022 ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας αρνήθηκε διά του ΤΑΙΠΕΔ να αποκαλύψει το περιεχόμενο της Σύμβασης Παραχώρησης του λιμένα, απαντώντας σε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago