Πολιτική

Πως είδαν τα κόμματα την συνέντευξη του πρωθυπουργού – Αιχμηρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Alpha). ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταλογίζουν στον πρωθυπουργό επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας και αθώωση των ενόχων.

Για «κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας» μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία». Η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε επίσης ότι «με ψέματα, στρεψοδικία και υπεκφυγές πούλησε (ο πρωθυπουργός) το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη Hellenic Train, όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής. ήταν αυτός που τους χάρισε 600 εκατομμύρια λες και ήταν του ίδιου και του πρωθυπουργού του, και όχι του ελληνικού λαού».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξέχασε τον “γαλάζιο” σταθμάρχη που είχε βύσμα στη Νέα Δημοκρατία, και τα έβαλε με το σύνολο των υπαλλήλων των σιδηροδρόμων» και ότι «συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα πως δήθεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα». Αναφέρθηκε τέλος στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές τον Μάιο, προσάπτοντάς ότι γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή» και ότι επέλεξε να κάνει αυτήν την ανακοίνωση «μέσα από το σόου που έστησε».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό και το Κομμουνιστικό Κόμμα, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος». «Το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης κι επιτάχυνσης της ίδιας ακριβώς πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα» υπογραμμίζει στο σχόλιό του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός τονίζει επίσης ότι «η διάσπαση του σιδηροδρόμου σε κομμάτια, οι μισοτελειωμένες και ακριβοπληρωμένες συμβάσεις, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και οι εργαζόμενοι-λάστιχο με το μπλοκάκι δεν είναι κάποιες “παθογένειες”, αλλά το αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης κι ιδιωτικοποίησης που εφάρμοσαν βήμα – βήμα όλες οι κυβερνήσεις οδηγώντας στα τραγικά αποτελέσματα».

Σημειώνει επίσης ότι «το πραγματικό “βαθύ” κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από το σάπιο κράτος του κεφαλαίου και των παρατρεχάμενών του, που υπηρέτησε και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι προηγούμενοι. Γι’ αυτό και αποτελούν μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης του».

Τέλος σε ό,τι αφορά το δίλημμα των εκλογών το ΚΚΕ σχολιάζει: «κατά συνέπεια το δίλημμα των εκλογών, που ανακοίνωσε ο κύριος Μητσοτάκης, είναι προφανές: Ή θα συνεχίσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο δίνοντας συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους για τα διάφορα “εγκλήματα” σε βάρος του λαού ή ο θυμός, η οργή, το “κανένας από τους δυο” θα αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου, που δεν θα “θυσιάζει” τις ανάγκες και τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους. Το δεύτερο αποτελεί το μόνο πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής αλλαγής και σ’ αυτό δίνει όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ».

Οι ειδήσεις σήμερα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο – Θα επαναδιαπραγματευτούμε με την Hellenic Train

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago