Πολιτική

«Αμφίπλευρη διεύρυνση και ανανέωση» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας ότι νίκη του κόμματος στις εκλογές σημαίνει σταθερότητα, χωρίς δεύτερες και τρίτες εκλογές.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια «αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική επιλογή και εκφράζουν την ανανέωση». Σημείωσε επίσης ότι «αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και ότι «αυτή η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως από την συμμετοχή των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι». Υπογράμμισε παραλλήλως, ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να είναι σε πρώτο πλάνο.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι «η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη» και ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Ως τρίτο πυλώνα αντιπαράθεσης ανέφερε την «υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων» και ως τέταρτο την «παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», που, όπως τόνισε επίσης έχουν «τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Τονίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η δημοκρατία είναι για ζήτημα αξιακό» και ότι «χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα ούτε σταθερότητα», ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η νίκη του κόμματος στις εκλογές της απλής αναλογικής «είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών». Επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές» είπε και επομένως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα».

Οι ειδήσεις σήμερα

Ρύθμιση για τις καλλιτεχνικές σπουδές κατέθεσε η κυβέρνηση – Αναμένεται η απάντηση των καλλιτεχνών

Ο Ανδρουλάκης για την τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αποδοκίμασαν τον Άδωνι στο μνημόσυνο του τέως (video)

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago