Πολιτική

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διασυνδέσεις της ΕΛ.ΑΣ με την Greek Μafia

Τους φακέλους με τα στοιχεία για τη δολοφονία επιχειρηματία στον κλάδο των καυσίμων, στους οποίους, μεταξύ άλλων, υπάρχουν sms από το κινητό του ακόμη και με στενούς συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε η Εισαγγελία από την Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Με την εντολή της, η Εισαγγελία παρεμβαίνει στην υπόθεση μετά από σειρά δημοσιευμάτων που κατέδειξαν τις σκοτεινές σχέσεις ανάμεσα σε μαφιόζους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς ποτέ, μέχρι τώρα, τα επίμαχα στοιχεία να αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους αστυνομικούς να παραμένουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η εισαγγελική έρευνα θα αφορά δύο σκέλη:

«Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Γ .Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του. Αυτές, αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία (πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς βρίσκονται ακόμη στα ίδια πόστα), ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας ,ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους διεφθαρμένους από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, που είναι εξίσου σοβαρό αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛΑΣ ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην ερευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 , προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές , δρούσαν δηλαδή εντελώς παρανόμως μέσα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή το Documento αποκάλυψε sms που καταδεικνύουν ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας μιλούσε µε αστυνομικούς και αντάλλασσε πληροφορίες ακόμη και για τον υπουργό ΠροΠο Τάκη Θεοδωρικάκο. Το ίδιο δημοσίευμα αποκάλυπτε και sms του δολοφονημένου επιχειρηματία με γνωστό λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο, ο οποίος σχετίζεται µε την Greek Μafia. Σε αυτά μάλιστα τον ενημέρωνε µέσω των διασυνδέσεών του µε την αστυνομία για το αν είναι ενεργοποιηµένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον του.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι οι διασυνδέσεις φτάνουν και μέσα στην ΕΥΠ, καθώς, όπως προκύπτει από τα μηνύματα, υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενημέρωνε τον επιχειρηματία για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση), χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο έναν  δημοσιογράφο. Ο επιχειρηματίας φέρεται μάλιστα να δίνει εντολές να ελεγχθούν, αν παρακολουθούνται, τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν, τα οποία δεν ήταν µόνο δικά του.

Οι ειδήσεις σήμερα

Εκρηκτική αύξηση στα «μαύρα ταμεία» του κράτους, επί Μητσοτάκη, αποκαλύπτει το Inside Story

Πλιάτσικο με τα απόρρητα κονδύλια καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά απαντήσεις

Τσίπρας: Στην Ευρωβουλή οι υποκλοπές και η χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago