Πολιτική

Οργή Τσίπρα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και πρόσκληση για σύγκλιση στο θέμα Κασιδιάρη

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογικές διαδικασίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στην κυβερνητική ρύθμιση δεν γίνεται σαφής αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο. «Καημός του Μητσοτάκη δεν είναι ν’ αποκλείσει τους ναζί. Θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας παραλλήλως την  κυβέρνηση σε αναζήτηση κοινού τόπου. «Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και να συγκλίνουμε στις προτάσεις Αλιβιζάτου-Κοντιάδη» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόσκληση Τσίπρα έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άφησαν νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητήσει μια τροπολογία η οποία θα αναφέρεται ρητά σε ναζιστικά και ρατσιστικά κόμματα και δεν θα διολισθαίνει στην θεωρία των δύο άκρων.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξουν από κοινού σε μια τροπολογία που θα ακυρώνει την κάθοδο των απογόνων της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, αλλά δεν θα αφήνει παράθυρο παρερμηνειών, δεν θα αναγορεύει τους δικαστές σε κριτές της πολιτικής και δεν θα έρχεται σε κατάφωρη σύγκρουση με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

«Αποδείξτε έστω και στο παραπέντε, ότι ήρθατε σήμερα εδώ για να συμβάλλετε στην συλλογική άμυνα μιας ολόκληρης κοινωνίας και των θεσμών της απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία. Και όχι για να παίξετε με το μυαλό στους πρόσκαιρους εκλογικούς σχεδιασμούς, παιχνίδια επικίνδυνα για την δημοκρατία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Έκλεισε δε την συγκεκριμένη αναφορά, καλώντας την κυβέρνηση να συγκλίνει με την αξιωματική αντιπολίτευση πάνω στις προτάσεις έγκριτων συνταγματολόγων, όπως οι Αλιβιζάτος, Κοντιάδης και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε επίσης ότι το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία πάνω στις προτάσεις που αποκλείουν τη συμμετοχή στις εκλογές κόμματος ή συνδυασμού που έχει στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίους που έχουν οριστικά καταδικαστεί για τις πράξεις των άρθρων 187 και 187Α, δηλαδή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. «Κάνουμε ένα βήμα πίσω και περιμένουμε από εσάς, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποδείξετε ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει η σύμπτωση των κομμάτων σε αυτή τη κρίσιμη ψηφοφορία. Ότι έχετε  τη στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδήσεις σήμερα

Εξώδικο Κασιδιάρη στον Πρόεδρο της Βουλής – Επιμένει στην τροπολογία της η κυβέρνηση παρά τις ενστάσεις

Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια σε Τουρκία και Συρία: Ξεπέρασαν τους 9.500 οι νεκροί – Οργή και καταγγελίες για ανυπαρξία βοήθειας

Νομοθετική πρωτοβουλία Σταϊκούρα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago