Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δώστε εξηγήσεις για τις υποκλοπές και επιστρέφουμε αμέσως στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο σε όσα είπε περί «εκτροπής» για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής όσο και για το ερώτημα αν θα ψηφίσει «τις ρυθμίσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις» και τις προκαταβολές στους συνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκμεταλλεύεται για μικροπολιτικά οφέλη τις Ένοπλες Δυνάμεις και του ζήτησε να «αφήσει την υποκρισία». Τον κατηγόρησε επίσης ότι αφήνει υπονοούμενα πως οι πολιτικοί αντίπαλοι του είναι μειοδότες, όταν στη Συμφωνία των Πρεσπών «που ήταν εθνικά επωφελής», «χέρι-χέρι με αυτούς που τώρα λέτε ότι θέλετε να αποκλείσετε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες και μετά κάνατε στροφή 180 μοιρών».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «είναι έσχατη καπηλεία» να μπαίνουν τα θέματα εθνικής ασφάλειας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προεκλογική αντιπαράθεση, επισημαίνοντας παραλλήλως ότι ο πρωθυπουργός «καγχάζει διαρκώς» για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ., λες και τα βγάζει από την τσέπη του και σαν να μην είναι «τα χρήματα του ελληνικού λαού». Τόνισε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτές τις συμβάσεις, «δεν φρόντισε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και ότι η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».

«Οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι μόνο τα όπλα. Είναι κυρίως οι άνδρες και γυναίκες που χειρίζονται τα όπλα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε τον πρωθυπουργό «τι έχετε κάνει τέσσερα χρόνια για αυτούς;» για να προσθέσει: «δίνεται υποσχέσεις για το 2024 που ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τις τηρήσετε γιατί δεν θα βρίσκεστε στη θέση του πρωθυπουργού».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπενθυμίζοντάς του τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. «Πατερούλης και μεγάλος αδελφός ταυτόχρονα» σχολίασε για το θέμα και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα απαντήσει σε αυτό.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εκτροπής, με αφορμή την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Εσείς μιλάτε για εκτροπή; Εσείς που ακούγατε όλο το πολιτικό σύστημα, τους στρατιωτικούς, τους οικονομικούς παράγοντες;». Προκάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «μόλις ανέβετε στο βήμα και απαντήσετε γιατί τους παρακολουθούσατε όλους, μόλις δώσετε εξηγήσεις, εμείς θα επιστρέψουμε στη Βουλή. Έτσι κι αλλιώς εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε».

«Αφήστε την πατριδοκαπηλία, αφήστε τις ένοπλες δυνάμεις, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Αφού δεν είστε σε θέση, τουλάχιστον μην τους εκμεταλλεύεστε. Αυτό ίσως είναι το τελευταίο εθνικό καθήκον που σας έχει απομείνει» είπε με νόημα, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Οι ειδήσεις σήμερα

Εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους ένστολους από το βήμα της Βουλής – Για εργαλειοποίηση του Κοινοβουλίου κάνουν λόγο κύκλοι της αντιπολίτευσης

Δεσμεύσεις Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη για «Δικαιοσύνη στην Πράξη»

Ανακαλεί η Απογευματινή το δημοσίευμα για τις «βαλίτσες του Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago