Υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων, γνωστούς ως servicers, να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds, τάχθηκε ο εισαγγελέας της έδρας στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ισχυρίστηκε ότι, εφόσον οι εν λόγω εταιρείες είναι γνωστής έδρας, υπόκεινται στους απαιτούμενους ελέγχους από την Τράπεζα της Ελλάδας. Κάτι που δεν συμβαίνει με τα funds στο εξωτερικό, τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους δανειολήπτες.
Στη δικαστική διαδικασία έλαβαν τον λόγο οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου fund και εκπρόσωποι ελληνικής τράπεζας, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών έκαναν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης.
Το θέμα παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις εφετειακές αποφάσεις σε βάρος των και τις αντίθετες που αναγνωρίζουν την ικανότητά τους σε πλειστηριασμούς. Η κρίσιμη για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε δύο μήνες. Σημειώνεται, ότι από το πρωί, παρά την κακοκαιρία, πολίτες προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τον Άρειο Πάγο.