Πολιτική

Απόπειρα στοχοποίησης και άλλου μέλους της ΑΔΑΕ πλην του Ράμμου βλέπουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν απόπειρα στοχοποίησης και άλλου μέλους της ΑΔΑΕ. Αφορμή για αυτό είναι δημοσιεύματα φιλικών προς την κυβέρνηση Μέσων για την  Κατερίνα Παπανικολάου, η οποία είναι τακτικό μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και η σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μέσα από τα δημοσιεύματα, αλλά και με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήνει ένα αφήγημα τύπου Novartis,  αφήνοντας υπόνοιες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι μετά τον Χρήστο Ράμμο, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από την Κρήτη ότι «θα δούμε πόσο ανεξάρτητος είναι», δημοσίευμα της εφημερίδας  «Απογευματινή» βάζει στο κάδρο και την κα. Παπανικολάου, επισημαίνοντας ότι η θητεία της έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2022. Ήδη από χθες κυκλοφόρησε άλλωστε, ότι η ίδια υπήρξε συνεργάτης του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά, και  ότι τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις της κ. Παπανικολάου, έδωσε έμφαση στη συνεργασία της με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο πέρασμά της από την ΕΥΠ.

Η απάντηση της Κατερίνας Παπανικολάου

Η ίδια πάντως, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει ρητή υποχρέωση και καθήκον να ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα άρσης του απορρήτου. Σε ό,τι αφορά πάντως το περιεχόμενο της επιστολής Ράμμου είπε ότι είναι απόρρητο και ότι η ίδια δεν εντέλλεται να μιλήσει για αυτό. «Ρωτήστε τους αποδέκτες της» είπε, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει ούτε κάποιο σόου ούτε  πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου από τον Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε επίσης, ότι η επιστολή δεν κοινοποιήθηκε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί αυτό γίνεται μετά από σχετικό αίτημα και τέτοιο αίτημα μόνο ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποβάλει.

Απαντώντας στις αιχμές που αφήνουν για το πρόσωπο τους κάποια δημοσιεύματα η κα. Παπανικολάου δήλωσε: «πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από το «Συνήγορο του Πολίτη», στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και υπήρξα συνεργάτης σημαντικών ανθρώπων. Εκτός από συνεργάτης του Ράμμου, του Μπαλτά ή του Αποστολίδη, έχω υπάρξει και άλλα πράγματα και στην ηλικία που βρίσκομαι έχω δυνατότητα να αυτοπροσδιορίζομαι».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα σχετικά με τη θητεία της στην ΑΔΑΕ, η Κατερίνα Παπανικολάου ξεκαθάρισε: «Ναι η θητεία μου έχει λήξει από τον Μάρτη του 2022. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια προβληματική διάταξη που προβλέπει ότι η θητεία των μελών παρατείνεται μέχρι την αντικατάστασή τους. Είναι μια προβληματική για πολλούς λόγους διάταξη που ήρθε για να λύσει το ζήτημα της δυσκολίας των κομμάτων να ορίσουν μέλη στις Αρχές. Παρόλα αυτά θέτει ζητήματα για την ανεξαρτησία. Η θητεία πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος». Συμπλήρωσε πάντως ότι «είναι ευθύνη της Διάσκεψης των Προέδρων να με αντικαταστήσει».

Οι ειδήσεις σήμερα

Ομιλία «οδηγός» από τον Χατζηδάκη – Κάλυψε Μητσοτάκη, ανακάλυψε «Κλουζώ» στην ΕΥΠ και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Πρόεδρος άκουσε τους καλλιτέχνες, αλλά δεν …

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago