Πολιτική

Η Πρόεδρος άκουσε τους καλλιτέχνες, αλλά δεν …

Δεκτοί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγιναν οι πρόεδροι σωματείων καλλιτεχνών και οι εκπρόσωποι δραματικών σχολών, οι οποίοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου, ζήτησαν να την συναντήσουν και να την ενημερώσουν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρνήθηκε την συνάντηση και άκουσε τους καλλιτέχνες και τους σπουδαστές που την ενημέρωσαν για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το ΠΔ 85/2022, αλλά και για το διαχρονικό πρόβλημα της αδιαβάθμητης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Είχε δηλώσει άλλωστε, ότι ευχαρίστως θα ακούσει τις θέσεις τους.

Ωστόσο, η κα Σακελλαροπούλου επέμεινε στο ότι αρμόδιοι για τα Προεδρικά Διατάγματα είναι οι υπουργοί που τα συντάσσουν και τόνισε ότι με αυτούς θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα. Σημείωσε πάντως, ότι ειδικά για τα νέα παιδιά τίθενται ζητήματα.

Η συνομιλία των εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σωματείων και των δραματικών σχολών έγινε μέσω των μαζικών διαμαρτυριών από τον κόσμο του Πολιτισμού για το εν λόγω ΠΔ, με πιο πρόσφατη την δήλωση παραίτησης όλων των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε όμως και μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών ενώσεων με τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Δημήτρης Σφίγγος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ‘Αρης Λάσκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας Λυδία Αγγελοπούλου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού Μίνα Ανανιάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αθανάσιος Παπαδογιάννης, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΘΑ Εμμανουήλ Ελευθερόγλου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, Πέτρος Σεβαστίκογλου.

Οι ειδήσεις σήμερα

Στο προσκήνιο και πάλι το θέμα των πλειστηριασμών – Δυναμική συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο

Πρόταση δυσπιστίας: «Στόχος» του Τσίπρα και βουλευτές της ΝΔ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago