Πολιτική

Παρέμβαση Τσιάρα στην αντιπαράθεση για την ΑΔΑΕ

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε θέματα και ζητήματα που αφορούν στην ίδια την ουσία της δημοκρατίας, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ρόλο και τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, με αφορμή την κυβερνητική αντιμετώπιση του αιτήματος του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών για τις παρακολουθήσεις.

«Ο ρόλος και η λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών είναι συνυφασμένος με το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα και τη συνέχεια της ελληνικής πολιτείας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να καταλάβουμε αυτονόητα πράγματα. Ο ρόλος και η λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δεν ήταν απλά εξόχως σημαντικός αλλά είναι απόλυτα συνυφασμένος με το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα και την ίδια τη συνέχεια της ελληνικής πολιτείας» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία.

Στη συνέχεια, αφού είπε ότι νομίζει πως «σε αυτή τη κατεύθυνση έχουμε κινηθεί όλοι», ο κ. Τσιάρας προσέθεσε: «Υπάρχουν συνταγματικές επιταγές. Υπάρχουν κάποια θέματα και ζητήματα τα οποία προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τα οποία δεν μπορεί κανείς ούτε να μην τα σεβαστεί ούτε, πολύ περισσότερο, μπορεί να τα ξεπεράσει. Σε αυτή τη λογική αν παραμείνουμε οι φωνές οι οποίες αυτή τη στιγμή, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, βρίσκουν ενδεχομένως έδαφος και σε μέρος της ελληνικής κοινωνίας, εκτιμώ και πιστεύω ότι δεν δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για τη συνέχεια και την πραγματικά σωστή ανεξάρτητη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε θέματα και ζητήματα που αφορούν στην ίδια την ουσία της δημοκρατίας και νομίζω ότι αυτό πρέπει κανείς να το δει μέσα από το ρόλο της ευθύνης που του αναλογεί και μέσα από τη θέση που μπορεί να έχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, πολύ δε περισσότερο κατά τις συζητήσεις που υπάρχουν εντός του κοινοβουλίου».

«Το ποιος έχει σεβαστεί τις Ανεξάρτητες Αρχές, το ποιος επέλεγε πρόσωπα την τελευταία στιγμή στις Ανεξάρτητες Αρχές, με “ανίερες συμμαχίες” και ποιος θα μπορούσε να διασφαλίσει τη συνέχεια και το κύρος τους είναι μια συζήτηση η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε. Απλά είναι μια συζήτηση που νομίζω πως στο τέλος της ημέρας θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Τα μαζεύει για τον Ράμμο ο Οικονόμου – Επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις

«Ξηλώνεται το πουλόβερ της εκτροπής του Μητσοτάκη» – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago