Πολιτική

Τα μαζεύει για τον Ράμμο ο Οικονόμου – Επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις

Η δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει τίποτα στη σκιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτε σχετικά με όσα συζητούνται για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.  

«Ποτέ δεν έχει ή δεν είχε περιέλθει σε γνώση του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου οτιδήποτε σχετικό με όλα αυτά που κουβεντιάζονται για τον κ. Φλώρο, για μια σειρά από άλλα πολιτικά πρόσωπα, κ.λ.π.» είπε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο ίδιος ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα», η οποία «δεν θα αφήσει τίποτα στη σκιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι η κυβέρνηση ανάλαβε τις ευθύνες της, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το θέμα της, ενδεχόμενης κατά την κυβέρνηση, παράλληλης δράσης κάποιων στην ΕΥΠ. «Εάν όλα αυτά ευσταθούν -που θα δούμε ποια είναι τα μυθεύματα, ποια είναι η αλήθεια, ποια είναι η υπερβολή- εδώ υποτίθεται ότι είχε στηθεί ένα γαϊτανάκι, ότι παρακολουθούνταν άνθρωποι πολύ κοντά στον πρωθυπουργό. Υλικό -υποτιθέμενο, κοπτοραπτικής, πραγματικότητας- που διοχετεύεται συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους» είπε.

Παραλλήλως αναφέρθηκε και στην υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, ένα θέμα για το οποίο ξέσπασε χθες αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον Περισσό, με αφορμή την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Θεσμών μετά το μπλόκο της ΝΔ στην ΑΔΑΕ.

«Τρεις εισαγγελείς χθες μας είπαν ότι το 2016-2019 -δεν υπήρχε Μητσοτάκης Πρωθυπουργός το 2016-2019- παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Τρεις εισαγγελείς. Χωρίς νόμιμη επισύνδεση. Παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και μια εβδομάδα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές του 2019 έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα, για να έχει παραγραφεί αυτό το αδίκημα της παρακολούθησης τότε. Δεν είναι μια σύμπτωση, να τη δούμε, να την εξετάσουμε, γιατί είναι και πολλοί ερευνητές πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, βραχίονες δημοσιογραφικοί» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναδίπλωση για Ράμμο

Σε ό,τι αφορά πάντως το μπλόκο της κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «το Κοινοβούλιο και η Δημοκρατία έχουν κανόνες. Και ο Πρόεδρος της Βουλής είναι θεματοφύλακας των κανόνων του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Οι κανόνες, λοιπόν, του Συντάγματος, ο Κανονισμός της Βουλής λέει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε, είτε είναι απλός πολίτης είτε είναι επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής -αυτό αναφέρει το Σύνταγμα, οι νόμοι, ο Κανονισμός της Βουλής- να στέλνει μια επιστολή και να λέει θέλω να έρθω. Ξέρουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο και τα κόμματα. Νομίζω ότι με μια δεύτερη επιστολή του ο κ. Ράμμος, χθες, αποσαφήνισε λίγο τα πράγματα και υπέδειξε τον τρόπο και τον δρόμο μέσω του οποίου μπορεί να γίνει αυτή η ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μπλοκάρει ποτέ. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ο κ. Ράμμος θα έρθει και θα πει αυτά που έχει να πει» τόνισε κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ειδήσεις σήμερα

Νέα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις με το Predator αποκαλύπτει το insidestory – Τι εντόπισε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

«Ξηλώνεται το πουλόβερ της εκτροπής του Μητσοτάκη» – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago