Οι κατηγορίες που εκτόξευσε η ειδική γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τσάντες και φακέλους με χρήματα από τον εργοδότη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν πολιτική θύελλα και την έντονη αντιπαράθεση της Κουμουνδούρου με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στο Ειδικό Δικαστήριο, ωστόσο, την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, οι εντυπώσεις που προκάλεσαν οι κατηγορίες της εναντίον του Νίκου Παππά κατέρρευσαν.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα διευκρίνισε, ότι η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα έκανε λόγο».
Την ίδια ώρα πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος (ένας από τους δυο συνηγόρους του Χρήστου Καλογρίτσα), μετέφερε στο δικαστήριο την δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί». Η δήλωση ακολούθησε την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι θα υποβάλει μήνυση στην κα. Διαμαντή, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Τους ισχυρισμούς της μάρτυρος αντέκρουσε και ο επίσης μάρτυρας, ο δημοσιογράφος Νικόλαος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί να αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας που σκόπευσε να εκδώσει ο Χρήστος Καλογρίτσας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος διέψευσε την αναφορά της κ. Διαμαντή ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε «πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες». Φέρεται μάλιστα ότι κατέθεσε πως «η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ».
Ο Νίκος Τσαγκρής ανέφερε επίσης, ότι ο Καλογρίτσας του είχε πει: «θα αναγκαστείς να αποχωρήσεις, γιατί θέλουν έναν κομματικά ελεγχόμενο διευθυντή». Ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι στην έκδοση της εφημερίδας «ο κ. Παππάς θα παρείχε πολιτική στήριξη», ενώ ανέφερε ότι ο κ. Παππάς είχε διαπράξει «πολιτικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής».