Για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών με στόχο την ενεργοποίηση του άρθρου 13 του καταστατικού της Ν.Δ. μίλησε ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι της Κεντρικής Μακεδονίας Eurochannel.
Ο κ. Καραχάλιος είπε ότι μέσα από το συνέδριο πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα των υποκλοπών, διότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να πάει στις εκλογές με το ζήτημα αυτό ανοιχτό, καθώς μπορεί την τελευταία εβδομάδα να βγουν στοιχεία τα οποία θα υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό και το κόμμα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: Οι 4 πρώην ηγέτες της Ν.Δ., ο Κώστας Καραμνλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητούν άπλετο φως.
Εμείς οι δημοκράτες ζητάμε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 13 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να δοθούν απαντήσεις για το θέμα των υποκλοπών, διότι δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές με την υπόθεση αυτή ανοιχτή.
Μπορεί την τελευταία εβδομάδα να βγουν στοιχεία που θα υπονομεύσουν την κυβέρνηση και το κόμμα.
Οι υποκλοπές πλήττουν τους θεσμούς και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με αποτέλεσμα να οδηγείται στην αποχή στις εκλογές και στα άκρα, είπε ο κ. Καραχάλιος που είναι επικεφαλής της κίνησης «Δημοκράτες».
Μιλώντας ευρύτερα για το πολιτικό σύστημα υποστήριξε ότι έχουν επικρατήσει οι Ακροκεντρώοι, οι οποίοι παρουσιάζονται ως δήθεν εκσυγχρονιστές, αλλά είναι βαθύτατα αναχρονιστικοί.
Οι ακροκεντρώοι αλλοιώνουν τους θεσμούς, διαβρώνουν την κοινωνική ισότητα και αλλοιώνουν την ταυτότητα του ατόμου, είπε, και έφερε ως παράδειγμα το θέμα του Κατάρ, όπου η όλη συζήτηση εξετράπη από την ουσία της.
Για το Κατάρ, είπε ο κ. Καραχάλιος, αντί να συζητάμε για εργασιακά δικαιώματα και το ρόλο του στη χρηματοδότηση του ISIS, τη στήριξη της Τουρκίας και την υπονόμευση ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το θέμα που «έπαιξε» διεθνώς ήταν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καραχάλιος είπε:
Η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα λόγω των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι παρουσίασε τις λύσεις ως εύκολες, δεν είναι αλήθεια αυτό χρειάζεται προετοιμασία, δουλεία και μεγάλη προσπάθεια.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλυψε τις αδυναμίες της με την πανδημία και τώρα κάνει πρωτοφανή πράγματα όχι πλέον με τη μέθοδο του σοκ, όπως έγινε επί μνημονίων, αλλά με τη μέθοδο του «ζεστού – κρύου». Σκληρά μέτρα εναλλάσσονται με ήπια και ο κόσμος «μουδιάζει»,
Είμαστε σε μια κατάσταση φόβου, ανασφάλειας, όλα τα αισθήματα είναι αρνητικά.
Η ελπίδα εμφανίζεται, αλλά διαψεύδεται από τα πράγματα, και ο κόσμος απογοητεύεται
Χρειάζονται νέες ηγεσίες οι οποίες θα φέρουν ένα νέο πολιτικό κύκλο ο οποίος θα βασίζεται στις έννοιες της άμυνας της κοινωνίας, την αντοχή, την προσαρμοστικότητα τον Πολιτισμό και Παιδεία
Χρειάζεται ένα πολιτικό ESG, δηλαδή πολιτική με διαφάνεια, κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Η διαφάνεια είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική. Δεν μπορεί για παράδειγμα να λέμε ανάπτυξη βάση θυσία, π.χ. θα σου φέρω ανάπτυξη και λεφτά με κάθε θυσία με επενδύσεις από το Κατάρ, παραβλέποντας ότι το Κατάρ συνδέεται με τον ISIS και με την Τουρκία.
Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο τον παρακολουθούσαν πρώην πράκτορες του Ισραήλ, το οποίο από ότι φαίνεται τα έχει βρει με την Τουρκία.
Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Κατάρ χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών;