Πολιτική

Επιμένει στη «μαγική εικόνα» η κυβέρνηση δια στόματος Οικονόμου – «Το πολιτικό πλεονέκτημα του Μητσοτάκη είναι ότι κράτησε όρθια την κοινωνία και την πατρίδα»

Στη γραμμή της συντήρησης της «μαγικής εικόνας» που εδώ και μήνες προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση σε μια σειρά από θέματα, έμεινε πιστός και σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια.

Το πολιτικό πλεονέκτημα Μητσοτάκη

«Τρία και πλέον μετά τις εκλογές, όσοι επιμένουν στην άποψη αυτή, επιμένουν να αρνούνται την πραγματικότητα» απάντησε στην αντιπολίτευση ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, για τη θέση «η κυβέρνηση για να ελέγξει τα ΜΜΕ, επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση και εξαιτίας αυτού ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν το πολιτικό πλεονέκτημα», που είπε ο κ. Οικονόμου ότι η τελευταία έχει υιοθετήσει.

«Μήπως το πλεονέκτημα του Μητσοτάκη και της ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα, μέσα σε αυτό περιβάλλον, παρουσιάζει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, μειώνει την ανεργία, έχει καταφέρει τα νοικοκυριά να πληρώνουν μικρότερους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας από όλη την Ευρώπη. Μήπως οφείλεται το πολιτικό του πλεονέκτημα στο γεγονός ότι η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις επενδύσεις και εξαιτίας του πλούτου που παράγουμε μπορούμε να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας. Μήπως οφείλεται το πολιτικό του πλεονέκτημα στο γεγονός ότι χώρα δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν πανικοβάλλεται εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, μια ενίσχυση που και πάλι αρνηθήκατε με την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών», διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου.

Για τα ζητήματα τύπου και κράτους δικαίου: «Ούτε τελευταίοι είμαστε, ούτε κάτω απ’ το μέσο όρο»

Όλα καλά είναι για τον κ. Οικονόμου στους τομείς της ελευθερίας του τύπου και της ποιότητας του κράτους δικαίου, καθώς «Η Ελλάδα με το μνημόνιο συνεργασίας, για τη διασφάλιση της προστασίας και την ενίσχυση της θέσης των δημοσιογράφων, έχει κάνει βήματα, όπως επίσης και στη συνέχιση των ερευνών, για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων, αναφέρεται στην υπόθεση Καραϊβάζ. Που αποτυπώνεται η ανησυχία ή εμπιστοσύνη ενός θεσμικού οργάνου, γιατί εμείς εκεί ελεγχόμαστε θεσμικά, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις συστάσεις».

Για τις συστάσεις που πράγματι έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , ο κ. Οικονόμου είπε: «Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει, αναδεικνύει μια σειρά από ζητήματα και προβαίνει σε συστάσεις. Καταθέτω τις συστάσεις για το κράτος δικαίου και το τύπο, σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Μια σύσταση γίνεται στη χώρα μας. Για την καλύτερη προστασία της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Έχουμε άμεσα ανταποκριθεί και με την task force και με το μνημόνιο, για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, και με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις», ενώ επανέφερε τα περί fake news λέγοντας: «Προφανώς και στη χώρα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν ζητήματα, δεν είμαστε όμως, ούτε τελευταίοι, ούτε κάτω από τον μέσο όρο, ούτε έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά τα οποία κραδαίνουν κάποιοι σε βάρος της κυβέρνησης, χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς να εδράζονται στην πραγματική ζωή».

Και στη δικαιοσύνη, όλα καλά

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου απάντησε και στην κριτική που ασκείται για τον τρόπο αντίδρασης της δικαιοσύνης στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι όταν πραγματικά αναγνωρίζεις την αξία και την ποιότητα της δικαιοσύνης, ούτε την παινεύεις ούτε την κατηγορείς. Την αφήνεις να κάνει τη δουλειά της. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, σε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, που μας απασχολεί, από τον περασμένο Αύγουστο, μέχρι τώρα, θα δώσει τις δικές της απαντήσεις, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που έχουμε, με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα μας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «από τη δικαιοσύνη και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων περιμένουμε να φωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής, χωρίς υπόγειες διαδρομές, χωρίς εργαλειοποίηση, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν επιδιώκουν να φωτίσουν αλλά να συσκοτίσουν».

Τέλος, σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που ψηφίστηκε απόψε από την ολομέλεια, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό είπε ότι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, που αντιμετωπίζει παθογένειες του χθες, αντιμετωπίζει ελλείψεις και δημιουργεί προϋποθέσεις, για περισσότερη διαφάνεια στη λειτουργία του Τύπου και μεγαλύτερη αξιοπιστία στον τρόπο με τον οποίο θα κατανέμονται χρήματα των φορολογουμένων, στις επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Ανοίγει κι άλλο ο κύκλος της ακροδεξιάς βίας σύμφωνα με τη Europol

Δένδιας: «Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ενωμένη Ευρώπη» – Προειδοποιήσεις προς Τουρκία

Δημοσιογραφικές ενώσεις κατά Ντογιάκου: «Κανείς δεν εξαιρείται από την άσκηση κριτικής»

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago