Πολιτική

Πυρ ομαδόν εναντίον Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση – «Η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι το κόμμα της ρεμούλας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συντονισμένα ήταν πυρά εναντίον της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες ώρες. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης έκανε λόγο για ελιτισμό και αυταρχισμό στον «τρόπο που κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ανακοίνωσή του αποκαλεί τη «Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη», «το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων».

Σκανδαλίδης: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Πρωθυπουργός

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης από το βήμα της Βουλής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Προχθές, ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη περί προοδευτικής κυβέρνησης είχε το θράσος να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη με τους Καμμένους. Όταν ο κ. Καμμένος είναι σάρξ εκ της σαρκός του κόμματος του και ήταν στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα για χρόνια, η κατηγορία επιστρέφει στον ίδιο, γιατί η Δημοκρατική Παράταξη δεν είχε και δε θα έχει ποτέ στο μέλλον καμία διάθεση να συγχρωτιστεί με τέτοιες δυνάμεις».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «Το τι είναι πραγματικά προοδευτικό καθένας το καθορίζει με βάση το πρόγραμμά του, την πρακτική του, την ιστορική του διαδρομή. Κατά τον πολιτικά φιλελεύθερο πρωθυπουργό μας η κυβέρνηση του δεν είναι προοδευτική; Προφανώς την θεωρεί προοδευτική, μέχρι σημείο που να θεωρεί και τον εαυτό του σοσιαλδημοκράτη με τα επιδόματα που δίνει».

Ο κ. Σκανδαλίδης επιχείρησε να διαχωρίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας ότι «Μία κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία, τον ελιτισμό, τον αυταρχισμό και την ταξική της κατεύθυνση, ούτε έχει και πολύ σχέση με τον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον λαϊκισμό και την χειραγώγηση των αρμών της εξουσίας».

Μάντζος: Δούρειος Ίππος της ΝΔ η ΚΑϊλή

Στον ίδιο τόνο και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «η Κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει μία κουλτούρα των pass, επειδή αρνείται να μπει σε ρύθμιση της αγοράς με πραγματικούς ελέγχους και κυρίως σε μια κατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης με μείωση των έμμεσων φόρων και αύξηση των άμεσων εκεί που πρέπει, εκεί που πραγματικά μπορεί να βρεθεί πλούτος».

Σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate ο κ. Μάντζος επανέλαβε επανέλαβε την «απολύτως βάσιμη πολιτική εκτίμηση της συμπεριφοράς της κ. Καϊλή ως Δούρειου Ίππου της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καλύπτοντας πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κυρίως στο σκάνδαλο των υποκλοπών». Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Μάντζος σημείωσε ότι «το να ελέγχεται το ΠΑΣΟΚ επειδή έχει θέσει ως διακύβευμα την αλλαγή κυβέρνησης, αποτελεί μία έκπληξη. Η ΝΔ μας ελέγχει σχεδόν επειδή δεν της δίνουμε και ψήφο εμπιστοσύνης», είπε.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση των πολιτών» σχολιάζοντας τις επιδοματικές εξαγγελίες.

«Είχε το θράσος να πει ότι η κυβέρνησή του ασκεί φιλολαϊκή προοδευτική πολιτική, ενώ  κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια. Ενώ έχει αφήσει τις εταιρείες ενέργειας, τα διυλιστήρια και τις τράπεζες να θησαυρίζουν με δισεκατομμύρια υπερκερδών και την ίδια ώρα δίνει στην κοινωνία, που έχει ρημάξει 15 μήνες, προεκλογικά φιλοδωρήματα των 0,70 ευρώ για αγορές τροφίμων.

Είχε το θράσος να πει η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, ενώ η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων», συνεχίζει η ανακοίνωση τς Αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνει: «Στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι επί των ημερών του η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όντως, το σκάνδαλο με τις παρακρατικές παρακολουθήσεις με εντολή Μητσοτάκη, έχει καταστήσει την Ελλάδα αρνητική πρωταγωνίστρια πανευρωπαϊκά.

Οι μέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα διευρύνει την ανισότητες και την αδικία όμως τελειώνουν, με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δικαιοσύνη παντού και προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή».

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago