Πολιτική

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη – Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της ΕΕ, με την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας της Ευρωβουλευτού της ΝΔ, καθώς «υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ». Την αποπομπή της κας Σπυράκη είχε ζητήσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ίδια δήλωσε ότι δεν έχει «καμία σχέση με το qatargate» και ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας της, την οποία είπε ότι αποδέχεται, «αφορά το επίδομα πρώην συνεργάτη» της.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνών κόμμα αναφέρεται ότι «με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται». Προστίθεται επίσης ότι «όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ότι «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Η Μαρία Σπυράκη, η οποία υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε επίσης ότι δεν θέλει «να υπάρχουν σκιές» και ότι αποδέχθηκε το αίτημα «να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας» της.

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος». Πρόσθεσε επίσης ότι το επίδομα αυτό «πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση».

Οι ειδήσεις σήμερα

Συμφώνησαν για Ρωσία και Ουκρανία, ανέβαλαν πάλι το πλαφόν στο αέριο

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Σπυράκη – Να αποπεμφθεί ζητάει η αντιπολίτευση, «περιμένουμε τον έλεγχο των αρχών» λέει η Πειραιώς

Για λίγους η στήριξη στα στεγαστικά που ανακοίνωσαν οι τράπεζες – Τι θα ισχύει

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago