Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Realfm παραχώρησε ο συνήγορος της Έυας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην οποία δήλωσε ότι η ευρωβουλευτής δρούσε κατ’ εντολή της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από παράνομη δραστηριότητα.
«Αύριο ή μεθαύριο θα αποφασιστεί αν θα διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση της. Με κριτήρια ποινικού δικαίου θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ουδέποτε δέχθηκε χρήματα από κάποιον σε αντάλλαγμα της δραστηριότητας της στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε για λογαριασμό της κ. Καϊλή και πρόσθεσε:
«Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα της είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο».
Σε ερώτηση για το όσα ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε «ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητα της ως ευρωβουλευτής. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ. Ο, τι έκανε ήταν εντολή και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου».
Όσον αφορά στις καταγγελίες ευρωβουλευτών ότι η Εύα Καϊλή τους προσέγγισε προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ, καθώς και για το γεγονός ότι ταξίδεψε μόνη της στη χώρα και όχι με την επιτροπή, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση με στοιχεία. Εκτελούσε εντολές από την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. Στο Κατάρ πήγε με συγκεκριμένο στέλεχος. Είχε συνοδό έναν Ιταλό συνεργάτη, πολύ στενό, της κυρίας Μέτσολα. Όλα ήταν σε γνώση όχι μόνο του προεδρείου, αλλά και άλλων μεγάλων αξιωματούχων της ΕΕ. Αυτή την στιγμή είναι ο εύκολος σάκος του μποξ. Ο εμίρης του Κατάρ είχε αποφασισθεί να πάει να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Αναφορικά με τον ρόλο της κ. Καϊλή στις σχέσεις με το Κατάρ ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε: «Ήταν εντολοδόχος – θα το λέω μέχρι να ματώσουν τα χείλη μου- του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της προέδρου, του γραφείου της», σημειώνοντας ότι όλοι ήθελαν μια ειδική σχέση με χώρες, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Εκουαδόρ, το Ομάν, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ίχνος χρηματισμού.
Υπήρξε κεντρική απόφαση και «λόγω της στάσης της Ρωσίας», πρόσθεσε.
Για την εμπλοκή του στελέχους του γραφείου του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και συντρόφου της κ. Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το τι κάνει ο κάθε Παντσέρι δεν το γνωρίζω. Η υπόθεση πάντως δεν είναι έτσι όπως την λένε».
Reporters United: Τρεις βρόμικες υποθέσεις στο ίδιο κάδρο
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατά Μαξίμου και Θεοδωρικάκου για τον θάνατο του 16χρονου