Κοινωνία

Πυροβολισμός 16χρονου: Βρέθηκε σφαίρα σε πόρτα ξενοδοχείου – «Ήταν βολή εξουδετέρωσης» λέει ο δικηγόρος – Κλήθηκε ο Κούγιας για την υπεράσπιση του αστυνομικού

Από την Εγκληματολογική Υπηρεσία εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, μια σφαίρα που βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί από τον αστυνομικό σε βάρος του 16χρονου.

Συγκεκριμένα, η Εγκληματολογική Υπηρεσία εξετάζει αν και αυτή η σφαίρα είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη που τραυμάτισε στο κεφάλι τον ανήλικο.

Εάν αποδειχθεί ότι ακολούθησε την ίδια πορεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

Για βολή εξουδετέρωσης» και όχι ατύχημα έκανε λόγο την Τετάρτη (7/12) ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε σφαίρα από αστυνομικό, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, μετά την επίσκεψη της οικογένειας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς προσήλθε στο γραφείο του Α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

«Ήταν μια βολή εξουδετέρωσης. Aπό πίσω στο κεφάλι. Θα χρειαστεί να μελετήσουμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Την Παρασκευή ενημερώθηκα θα υπάρχει έκθεση. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στον Κώστα, περιμένουμε ένα θαύμα» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος. Εξάλλου, ο δικηγόρος και χθες είχε δηλώσει ότι “το αφήγημα της αστυνομίας καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά. Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από το άτομο, το οποίο το καταδιώκει”.

Επίσης, οι ισχυρισμοί της αστυνομίας καταρρέουν και από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο 16χρονος «επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ», κάτι που δεν προκύπτει από τα συγκεκριμένα πλάνα.

«Όταν υπάρχει μόνο μία ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει δήθεν προσπάθεια εμβολισμού της μηχανής των αστυνομικών και δεν αναφέρεται καν ο τρόπος. ο λόγος και το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνέπεια πυροβολισμού, αυτό και μόνο σημαίνει συγκάλυψη», είπε ο δικηγορος. 

Επίσης, ο δικηγόρος του 16χρονου δήλωσε ότι «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις, αυτοί που προκαλούν (επεισόδια) δεν αναφέρονται στο περιστατικό αλλά στην απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ., αυτοί δεν καταδικάζουν. 

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας κλήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Ο Κούγιας, σε δηλώσεις του στον AΝT1, είπε ότι τον προσέγγισε η οικογένεια του αστυνομικού και συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, ζητώντας του να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Καλούμαι να εκπροσωπήσω έναν φτωχό αστυνομικό, που έχει δυο παιδάκια 4 και 7 ετών κι όλοι τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό αστυνομικό και καλοκάγαθο άνθρωπο», είπε.

«Το παν είναι να γίνει καλά το παιδί. Θα διαβάσω την δικογραφία, θα γνωρίσω τον κατηγορούμενο για να δω τα κίνητρά του κι ακολούθως θα αποφασίσω αν θα τον εκπροσωπήσω, όπως έχω κάνει και με άλλους αντίστοιχους κατηγορούμενους», συμπλήρωσε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago