«Πολιτική ακαδημία» της ΝΔ στα Χανιά ή αλλιώς: Πόλωση, τοξικότητα και προεκλογικά παραμύθια

«Με μεγάλη επιτυχία» λέει το δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ότι «πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά, στην οποία παρευρέθηκαν μαζικά στελέχη και μέλη του κόμματος από τον νομό Χανίων και ολόκληρη την Κρήτη». Και πράγματι, τα ονόματα που αναφέρει η ανακοίνωση τύπου του κυβερνώντος κόμματος είναι πολλά. Τι ήταν όμως αυτή η «Πολιτική ακαδημία»;

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης μας δίνει μια γεύση: «Κάποιοι από την Αριστερά και την Κεντροαριστερά προσπάθησαν να έχουν δική τους ιδιοκτησία την πρόοδο, την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη. Γιατί τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εκτός εξουσίας; [..] Ο «ευαίσθητος» ΣΥΡΙΖΑ στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας έδινε σύνταξη μετά από τρία, τέσσερα ή ακόμη και πέντε χρόνια. Ο «ευαίσθητος» ΣΥΡΙΖΑ που πήγε δια του αρχηγού του στο σπίτι μιας γυναίκας, σε έναν πλειστηριασμό που έγινε με νόμο που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της ΝΔ: «Εισηγητές στην Πολιτική Ακαδημία ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Την Πολιτική Ακαδημία συντόνιζε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Χάρης Παπαδάκης».

Με πλήθος πολεμικών τσιτάτων και λόγο βγαλμένο από κάποια τοπική ακροδεξιού κόμματος, ειδικά αυτή η «αριστερή ευαισθησία» είναι παλιά και γνωστή καραμέλα, η «Πολιτική Ακαδημία» της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια πολωτική ένεση με μπόλικη τοξικότητα. Όμως ήταν και ένα μήνυμα προς τα νεαρά στελέχη της ΝΔ για πολυεπίπεδη ενεργοποίηση: «ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στην εξωτερίκευση του έργου της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την αναγκαιότητα αποδόμησης των ψευδών ειδήσεων με στόχο έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο».

Κατά τ’ άλλα «Δίνουμε λοιπόν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της επιμόρφωσης», όπως είπε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, διότι βέβαια «η γνώση είναι δύναμη, που θα μας βοηθήσει στη σωστή προετοιμασία και θα μας οδηγήσει στη νικηφόρα μάχη των επόμενων κρίσιμων εθνικών εκλογών, που οι Έλληνες πολίτες θα απαντήσουν με μία ψήφο και τρεις λέξεις: Συνέπεια, Συνέχεια, Σταθερότητα. Το τρίπτυχο που διασφαλίζει την κοινωνία και την Πατρίδα μας με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Εκλογές γαρ.

Τσίπρας από την ΑΔΑΕ: Τέλος το κρυφτούλι με τους Θεσμούς

Τον δαιδαλώδη μηχανισμό για την αγορά του Predator αποκαλύπτει η Εφ. Συν

Νέο αμερικανικό μήνυμα στην Τουρκία: Υπερπτήσεις δεν πρέπει να γίνονται

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago