Κοινωνία

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου – Η εξαπάτηση ηλικιωμένου μετά τη δωρεά ακινήτου

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος), στο πλαίσιο των ερευνών για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της. 

Παρόλα αυτά, τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Εξαπάτηση από τον πατέρα Αντώνιο κατήγγειλε ο κ. Θεόδωρος Αποστόλου, ο οποίος δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου τον έναν από τους ορόφους ενός μεγάλου εμβαδού ακινήτου που διαθέτει στον Κηφισό κοντά στη βασική δομή της Οργάνωσης προκειμένου να βρει θαλπωρή και προστασία ο γιος του που είναι ανάπηρος.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι «συναντήθηκα με τον πατέρα Αντώνιο στην Κιβωτό που πριν από 10-20 χρόνια που ήταν μια αποθήκη και πλέον ήταν χλιδάτο ακίνητο. Μου είπε ότι του το έφτιαξε η μητέρα εφοπλιστή».

Ο 75χρονος άνδρας τόνισε ότι τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα πριν από 25 χρόνια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο όροφος που δώρισε ήταν εμβαδού 2.742 τετραγωνικών μέτρων» και πως σκόπευε εάν όλα είχαν καλώς, να αφήσει και το υπόλοιπο κτίριο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για τη μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

Ακόμη, όπως ανέφερε, ενώ ζήτησε έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί του θα είχε εσαεί την φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της «Κιβωτού του Κόσμου», τού είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως «θα τον έχουν «άρχοντα» τον Γιάννη στην δομή», κάτι που όμως δεν διασφάλιζε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως βλάκα που πείστηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου» για την μεταβίβαση του ακινήτου, λέει ωστόσο πως δεν μετανιώνει, διότι έκανε την πράξη αυτή για να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago