Πολιτική

Το καλάθι του νοικοκυριού και τα «ακριβά κουβαδάκια» – Οι βολές του Μητσοτάκη και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε καθαρά προεκλογικούς τόνους κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το καλάθι του νοικοκυριού και αποδίδοντας το πολιτικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων σε «σκευωρίες και αθλιότητες» του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Αχαΐα δεν έμεινα βέβαια αναπάντητα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο μίλησε για «πρωθυπουργό της φτώχειας που προκαλεί την κοινωνία».

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις πολιτικές της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο πρόσφατο μέτρο, το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο όμως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις δεν έφερε το απαιτούμενο αποτέλεσμα: την ανάσχεση της ακρίβειας και κυρίως της λαϊκής δυσαρέσκειας που εκπορεύεται από αυτήν.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να αποφύγει τις προσβλητικές αναφορές στους «αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας», οι οποίες μπορεί να καλύπτουν με το θυμικό ενός στενού τμήματος του κομματικού κοινού, αλλά δεν συνιστούν πολιτικό επιχείρημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ίδιο τόνο, είχε υπερασπιστεί νωρίτερα το μέτρο του υπουργού Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «όσοι σνομπάρουν το καλάθι του νοικοκυριού ας πάρουν το δικό τους κουβαδάκι κι ας παίξουν αλλού».

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, το οποίο έχει βαρύνει αισθητά για την κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Πάτση και τις απευθείας αναθέσεις, κυρίως όμως από τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι αντίπαλοί μας (της ΝΔ και της κυβέρνησης) θέλουν -και ξέρουν να το κάνουν καλά- να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα».

Ανέφερε δε στη συνέχεια, με το βλέμμα και στον “σκόπελο” της απλής αναλογικής, ότι «δυστυχώς, συναντώνται τελευταία οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδια κάποιων, εκτός και εντός συνόρων ενδεχομένως, που θα επιθυμούσαν μία ‘αγκυλωμένη’ και ασταθή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά εν θα τους κάνουμε το χατίρι να υποκύψουμε». Και στο σημείο αυτό τόνισε ότι «ο ειλικρινής στόχος είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία».

Στον πρωθυπουργό απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εστιάζοντας στις εναντίον του κρίσεις, μίλησε για «πρωθυπουργό της φτώχειας που προκαλεί την ελληνική κοινωνία». «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι, έχοντας την απόλυτη ευθύνη της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία ούτε τον ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Απλά κουνάει το δάχτυλο σε όσους δυστυχούν και αντιδρούν στις άθλιες πολιτικές του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «θλιβερό» και δειλό», υπογραμμίζοντας ότι «κοκορεύεται, όταν απευθύνεται στον μικρόκοσμο του κόμματός του, αλλά κρύβεται, όταν καλείται να απαντήσει στον ελληνικό λαό: να απαντήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την καθημερινότητα της ακρίβειας, το καθεστώς των εξώσεων για τους πολλούς και των ”πάτσηδων” για λίγους». Καταλήγει δε, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύντομα, «θα καταλάβει ότι κάποτε όλα τελειώνουν», προσθέτοντας ότι «στην περίπτωσή του αυτό θα γίνει με πάταγο, όπως πάντα γίνεται με τους αλαζόνες ηγεμονίσκους που μπερδεύουν τον ίσκιο με το μπόι τους».

Οι ειδήσεις σήμερα

Αντιδράσεις για την προσαγωγή φωτορεπόρτερ στα Προσφυγικά

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία- Δεκάδες τραυματίες

Σκάνδαλο υποκλοπών – Βουλή: Την Δευτέρα στην επιτροπή των Θεσμών Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago