Κοινωνία

Μαζική διαδήλωση κατά των πλειστηριασμών με αφορμή τη βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού – Τι δηλώνει η ΕΛΑΣ για την επιχείρηση (vids)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Άνω Ιλίσια έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, όπου το πρωί εκτυλίχθηκαν απαράδεκτες εικόνες όταν αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας έβγαλαν με τη βία την δημοσιογράφο, λόγω έξωσης.

Πλήθος κόσμου διαμαρτύρεται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ιωάννα Κολοβού, ενώ την ώρα που ο δικαστικός κλητήρας έβγαινε από το σπίτι, ο κόσμος που είχε μαζευτεί εξέφρασε την οργή του, με τους αστυνομικούς να τον φυγαδεύουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί αστυνομικές δυνάμεις και δικαστικός κλητήρας εισέβαλαν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια και έβγαλαν τη δημοσιογράφο η οποία καταγγέλλει ότι τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. τη χτύπησαν.

Αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες προχώρησαν σε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε, δεν την άφηναν να είναι παρούσα και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι.

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή «επιχείρηση» για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

Στην ενημέρωση της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago