Στο καναβάτσο βρέθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση και ο στενός κύκλος του Μαξίμου από τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, με την αντιπολίτευση, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, να επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που προκύπτουν. Ο μεγάλος πονοκέφαλος πάντως για τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ είναι μάλλον οι αντιδράσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν εντός του κόμματος τόσο για τις υποκλοπές όσο και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να επιμένει στη γνωστή τοποθέτησή του, ενώ εμμέσως την Κυριακή, και δια στόματος Μανώλη Κοττάκη, έβαλε ζήτημα για τη λειτουργία και τον τρόπο δράσης της ΕΥΠ. Ο πρώην πρωθυπουργός παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στη Λάρισα, με τίτλο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, και πολλοί περίμεναν ότι θα ανέβαινε στο βήμα.
Κάποιοι μάλιστα ανέμεναν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα προχωρούσε σε μια νέα δημόσια τοποθέτηση, όπως έκανε στα Ανώγεια, με την οποία διαφοροποιήθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός “μίλησε” μέσω του δημοσιογράφου και συγγραφέα, ο οποίος θέλησε να δημοσιοποιήσει φράση από την συζήτηση που είχαν την προηγούμενη ημέρα για τις υποκλοπές.
«Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος μου επιτρέπει να μεταφέρω μια φράση από τη συζήτηση που είχαμε χθες για τις υποκλοπές…», είπε ο Μανώλης Κοττάκης και παίρνοντας το θετικό νεύμα από τον Κώστα Καραμανλή συνέχισε: «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες». Η φράση αυτή, με την οποία ο Κώστας Καραμανλής αναφέρεται προφανώς στις σε βάρος του παρακολουθήσεις το 2005, όταν ήταν πρωθυπουργός, θέτει μεν ένα ζήτημα σοβαρότητας για την ΕΥΠ, ακουμπά όμως και τον πρωθυπουργό και το στενό περιβάλλον του που έχουν την εποπτεία της υπηρεσίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε ένα απευθείας προσωπικό δημόσιο σχόλιο για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη και ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο από μόνο του θα ήταν παρέμβαση. Και το έκανε, υπολογίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, την ώρα που πρώτα ο πρωθυπουργός, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
Ωστόσο, και με το σχόλιο μέσω αντιπροσώπου, ο Κώστας Καραμανλής βάζει ζήτημα σοβαρότητας των κυβερνητικών χειρισμών, με αναφορά σε μια νευραλγική υπηρεσία όπως η ΕΥΠ, και δείχνει να επιμένει στην αρχική τοποθέτησή του στα Ανώγεια, όταν είπε «Όλα στο φως» και ότι το απόρρητο δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την κάθαρση.
Θέμα για το Μαξίμου φαίνεται όμως ότι είναι και η στάση του Νίκου Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των φερόμενων ως υπό παρακολούθηση προσώπων. Ο υπουργός Εξωτερικών με τη δήλωση του ότι καλύπτεται από όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός δείχνει να αφήνει στην άκρη την υπόθεση, παρότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις πρώτες ημέρες των αποκαλύψεων, σκεφτόταν και συζητούσε σοβαρά με τους συνεργάτες του ακόμη και το θέμα της παραίτησης.
Ο Νίκος Δένδιας έδωσε έτσι «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό όμως φαίνεται ότι είναι κάτι προσωρινό. Και αυτό γιατί σε νεότερες δημόσιες δηλώσεις του, αλλά και σε μια διαρροή μέσω κύκλων, δείχνει ότι δεν έχει ξεχάσει το θέμα της παρακολούθησής του. Σε αυτές τις αναφορές του, ο υπουργός Εξωτερικών στηρίζει μεν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έχει διαψεύσει τα περί παρακολούθησής του και επιμένει στο «άπλετο φως» που πρέπει να χυθεί στην υπόθεση.
Κιβωτός του Κόσμου: Απαγόρευση ιεροπραξιών στον πατέρα Αντώνιο – Τι είπε ο Ιερώνυμος για την ΜΚΟ
Αποκαλύψεις φωτιά από ΤΟ ΒΗΜΑ για το Predator και την ομάδα που το διαχειρίστηκε