Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετωπική επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στο νέο ν/σ της Κυβέρνησης – Τάσος Τέλλογλου: «Λέγεται αυτό λογοδοσία;»

«Το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο «με ομερτά μέχρι τις εκλογές και όρους μαφίας ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου «παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας», «δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού ως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη που είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο που την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση, θα αποφασίζουν εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί», ότι «ο διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο» και ότι «επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του όπως ακριβώς λειτουργεί τόσο καιρό με τις παρακολουθήσεις: Με όρους μαφίας».

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

“Η νομοθετική πρωτοβουλία Μητσοτάκη κατά των υποκλοπών, είναι σαν να λέγαμε, νομοθετική πρωτοβουλία Πάτση κατά των κόκκινων δανείων ή νομοθετική πρωτοβουλία Λιγνάδη κατά των βιασμών…” αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Κριτική στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ηλεκτρονική διαβούλευση, ασκεί ο και Τάσος Τέλλογλου. Ο δημοσιογράφος, που έχει καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα, σχολιάζει αιχμηρά με αναρτήσεις του στο Twitter τα βασικά αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο για την προστασία του απορρήτου και την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ λέει απλά ότι η ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο λογισμικό είναι παράνομο και ποιο όχι και ότι η ΕΥΠ με τον /την εισαγγελέα της θα αποφασίζει αν θα ενημερώσει μετά από τρία χρόνια όσους αδίκως παρακολούθησε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αφού εν τω μεταξύ έχει καταστραφεί κάθε στοιχείο που θα εξηγεί τι έγινε. Λέγεται αυτό λογοδοσία;» τονίζει συγκεκριμένα.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ναι μεν είναι σωστά τα φίλτρα για τα πολιτικά πρόσωπα, εκτιμώντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος της Βουλής «μπορεί να συνσταθμίζει πολιτικά κριτήρια».

Τέλος, ο Τάσος Τέλλογλου επισημαίνει ότι λείπει η πρόβλεψη για το πώς οι διατάξεις για την προστασία του απορρήτου θα μπορούσαν να υποστηριχθούν και τεχνικά.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago