Categories: Πολιτική

Δυναμίτης στο πολιτικό σκηνικό οι νέες αποκαλύψεις: Συνεργάτες του πρωθυπουργού ήταν υπό παρακολούθηση λέει το Documento

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό για άλλη μια φορά. Το αυριανό φύλλο της εφημερίδας Documento, το εξώφυλλο του οποίου κυκλοφορεί ήδη στα κοινωνικά δίκτυα, περιέχει νέα ονόματα τα οποία, όπως λέει, βρίσκονταν στην περιβόητη λίστα παρακολουθήσεων.

Το εξώφυλλο της εφημερίδας που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο, έχει κύριο τίτλο «Νεα λίστα Predator – Παρακολουθούσε και τους συνεργάτες του» και δείχνει μερικά από τα ονόματα της λίστας. Μεταξύ αυτών, πρώτα φιγουράρουν τα ονόματα των κ. Γεραπετρίτη και Σκέρτσου, οι οποίοι, μέχρι πρότινος μαζί με τον ανηψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, διαχειρίζονταν το μεγαλύτερο μέρος του κυβερνητικού έργου.

Πολλά από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στις νέες αποκαλύψεις είναι προσώπων που βρίσκονται ή βρίσκονταν στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Μεταξύ αυτών είναι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, η στενή συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2014, Ελίνα Κυπραίου, καθώς και η μέχρι πρότινος σύμβουλος για επιχειρήσεις και επενδυτές στη Γ.Γ. του πρωθυπουργού, Χάρις Κούτση.

Επιπλέον, στα νέα ονόματα συνεργατών πολιτικών στελεχών που βρίσκονται στη λίστα περιλαμβάνεται το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ και στενή συνεργάτιδα του Γ. Γεραπετρίτη, Ορσάκη Ρουσσέτου, η αδελφή της πρώην γραμματέα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, Ειρήνη Εξάρχου, η ειδική σύμβουλος στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού και πρώην σύντροφος του Κώστα Μπακογιάννη, Μαίη Ζαννή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και δεξί χέρι του Κωστή Χατζηδάκη, Νίκος Σιγάλας και ο στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιάννης Αναστασάκος

Σύμφωνα με όσα πρόκειται να δημοσιεύσει το Documento, από το δίκτυο των παρακολουθήσεων δεν λείπουν ονόματα στελεχών της ΕΥΠ όπως του υπεύθυνου ασφαλείας της υπηρεσίας Τάσου Παπαγεωργίου, της πρώην διευθύντριας κλιμακίου της ΕΥΠ, Αγγελικής Ρούσσου και του Α’ υποδιοικητή της υπηρεσίας, Βασίλη Γκρίζη.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη ονομάτων από το στενό περιβάλλον της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γραμπόβσκι, όπως αυτό της Αργυρώ Ξαγοράρη η οποία είναι το δεξί χέρι της κ. Γκραμπόφσκι σε επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στέλεχος της γραμματείας του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου,

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες όπως, μεταξύ άλλων, η Μαρία Σαράφογλου του Ant1, ο Σπύρος Σιδέρης του Euractiv και του iEidiseis, ο εκδότης και δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, το μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας «Καθημερινή», Χρήστος Αγραφιώτης, ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανος Χίος καθώς και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές και διαφημιστικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες, Φίλιππος Βρυώνης.

Ωστόσο ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος από τη διαφημιστική αγορά που βρίσκεται στη λίστα παρακολουθήσεων την οποία θα δημοσιεύσει αύριο το Documento. Στη λίστα βρίσκεται και το ηγετικό δίδυμο της διαφημιστικής V+O Communication, Γιάννης Ολύμπιος και Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδερφός του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και η σύζυγός του και διευθύντρια του “The Art Newspaper Greece”, Ολίνκα Βαρβιτσιώτη.

Τη νέα λίστα ονομάτων που σύμφωνα με την εφημερίδα Documento βρίσκονταν υπό παρακολούθηση με το λόγισμικό Predator, συμπληρώνουν οι: Σπύρος Καρανικόλας – μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, Μανώλης Γραφάκος – γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Κωστής Μουσουρούλης – συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) σε δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη και πρώην υπουργός, Άρτεμις Σίφορντ – Υπεύθυνη πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook και μέλος του προγράμματος τους Ατλαντικού Συμβουλίου, Millenium Leadership, Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος – πρώην διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Γιώργος Πατεράκης – Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Άρης Αλεξόπουλος – Αντιναύαρχος και γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Σπύρος Κουσούνης – πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διευθυντής ασφαλείας της Coca-Cola 3E, Γκρατσιέλα Κλάδη – εργαζόμενη στο τμήμα εμπορίας καυσίμων της Aegean, Βαγγέλης Πιττερός – ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι και η δικηγόρος και σύμβουλος στη Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Τόνια Πρίμπα.

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρέσβη της Γαλλίας

Economist: Η ΝΔ προσπαθούσε για μήνες να κρύψει ένα σκάνδαλο που σιγοβράζει

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση για το «καλάθι νοικοκυριού» και το σκάνδαλο Πάτση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago