Από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες», αιτιολογώντας την αδυναμία των θυμάτων παρακολούθησης και του ελληνικού λαού να ενημερωθούν στην ανάγκη προστασίας των πληροφοριοδοτών.
Όπως είπε, το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες αλλά θα καταργηθούν.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει πράξει τα δέοντα στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για λειτουργεί σωστά η ΕΥΠ, λέγοντας ότι στον εισαγγελέα που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ακόμη έναν εισαγγελέα για ελέγχει τον πρώτο. Το μόνο που είπε επί του θέματος, ήταν ότι αυτό ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.
Επέμεινε ότι δεν πρέπει να ενημερωθεί ούτε η Βουλή για τις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από τις διαρροές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία «κάποιοι βουλευτές έκαναν ζωντανή μετάδοση σε διάφορες ιστοσελίδες», ενώ είχαν πάρει όρκο μυστικότητας.
Ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ο ίδιος ήταν, όπως τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην αντιπολίτευση και τον παρακολουθούσαν, αν θα ήθελε να μάθει γιατί, δεν απάντησε. Επέμεινε στο γνωστό «οι μυστικές υπηρεσίες λέγονται έτσι γιατί έχουν μυστικά».
Και ενώ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι την πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ και τη λειτουργία της έχει ο πρωθυπουργός, παρέπεμψε τη λογοδοσία του στις… επόμενες εκλογές. Όπου όπως είπε θα κριθεί «για το αν έφτιαξε υπηρεσία πληροφοριών που προστατεύει τα συμφέροντα του κράτος» και πως η ΕΥΠ «κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της».