Ανησυχία και γκρίνια για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και διαφωνίες σχετικά με τη λήψη των νέων μέτρων καταγράφεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά και τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων που έφτασαν τα 8.129 με 80 νέους θανάτους και 435 διασωληνωμένους.
Λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο ο πρωθυπουργός, αφού άκουσε τις αντιτιθέμενες εισηγήσεις των συνεργατών του, αποφάσισε να μην ληφθούν νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων προς το παρόν, καθώς η αύξηση των ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση, δημιουργεί αμυδρές ελπίδες για υπέρβαση του 4ου κύματος. Οι επιστήμονες που εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης- ιδιαίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας- υποστηρίζουν ότι περί τα τέλη της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει κορυφωθεί το νέο αυτό κύμα του κορονοϊού, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Έτσι, όσοι εισηγούνταν τη «σκληρή γραμμή» της Αυστρίας, πρόκειται τότε να επανέλθουν με πίεση για «λοκντάουν ανεμβολίαστων» με το βλέμμα στις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ως τώρα, συνεπώς, επικρατεί στο επιτελικό κράτος η αντίληψη «όχι άλλα μέτρα», αλλά οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κάνουν γιορτές οι ανεμβολίαστοι θα ληφθούν στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ξέσπασε εναντίον εκείνων των υπουργών της κυβέρνησης που κάνουν δηλώσεις για τον κορονοϊό χωρίς να έχουν λόγο, αφού ούτε ειδικές γνώσεις ιατρικής διαθέτουν, ούτε γνωρίζουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στην πανδημία. Κοινή ήταν η αίσθηση ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόταν στις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, αλλά ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την υπόνοια.
Δεν διαψεύστηκε το δημοσίευμα των Times για ελληνική πρόταση ανταλλαγής των Μαρμάρων του Παρθενώνα
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση το δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει τον χάλκινο άγαλμα του Αρτεμισίου και την χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα ως ανταλλάγματα για την επιστροφή των Μαρμάρων το Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα μάλιστα προστίθεται ότι τα συγκεκριμένα αρχαία θα προσελκύσουν στο Βρετανικό Μουσείο πλήθος ενδιαφερομένων να τα δουν, ανάλογο με εκείνο που είχε προσέλθει να δει τον Πήλινο Στρατό της Κίνας, όταν είχε μεταφερθεί εκεί κατά τη δεκαετία του ’80. Έως αργά χθες το βράδυ η Αθήνα δεν είχε αντιδράσει στο δημοσίευμα, πράγμα που εκλαμβάνεται ως έμμεση επιβεβαίωσή του.