Ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής της Metlen στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσε στην Telegraph ότι ελπίζει να πραγματοποιήσει μια ταχεία σειρά συμφωνιών με την ένταξή του στο χρηματιστήριο, που θα επέτρεπε στην επιχείρησή του να εισχωρήσει στη λιανική ενεργειακή αγορά της Βρετανίας.
Ο κ. Μυτιληναίoς είπε: «Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά… και αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε τις προκλήσεις».
Ο επιχειρηματίας δήλωσε: «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα από το μηδέν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν είχαμε ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε από το μηδέν και έχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό και τα πάντα για να κάνουμε τη δουλειά».
Η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην οικιακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πηγάζει από την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλα χρηματικά ποσά που μπορούν να δημιουργηθούν από την ενεργειακή μετάβαση.
«Ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας και της Octopus, έχουν γίνει μεγάλες ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης, και βρισκόμαστε ακόμα στη μέση. Ορισμένες εταιρείες θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά ενέργειας και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη θέση τους, όπως συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο χρόνια».
Τα σχέδια για dual listing στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα. Η εταιρεία θα μπορούσε να προσελκύσει αποτίμηση έως και 5 δισ. λιρών, γεγονός που θα την ωθούσε στον δείκτη μετοχών FTSE 100, σημειώνει η Telegraph.
Ο κ. Μυτιληναίoς είπε ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές. Δήλωσε: «Η τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία, γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού.
Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει να έρχονται και να φεύγουν οι πολιτικοί για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί η μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε και ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».