«Είναι προφανές ότι η νομιμοποίηση της Δικαιοσύνης νοσεί σήμερα βαριά. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εμβριθής αναλυτής της κοινωνικής πραγματικότητας για να το διαπιστώσει. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς των funds ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Θανάσης Καμπαγιάννης.
Ο δικηγόρος, τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή, αναλύει την απόφαση των δικαστών υπό το πρίσμα της «νοοτροπίας αδιαφορίας απέναντι στις πεποιθήσεις της κοινωνίας» για την οποία υποστηρίζει ότι «οικοδομήθηκε» και από «την θλιβερή γνωμοδότηση του Ισ. Ντογιάκου για τις υποκλοπές, που μετέτρεψε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε παράρτημα της εκτελεστικής εξουσίας, ή στις ανακοινώσεις καταδίκης του «κοινού περί δικαίου αισθήματος», τις οποίες έσπευσε να εκδώσει η νέα πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».
Ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει ότι «η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έπρεπε κατ’ ουσίαν να επιστρέψει το βάρος λήψης της απόφασης επί της τύχης των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στον φυσικό της χώρο: στη νομοθετική και εμμέσως στην εκτελεστική εξουσία».
Πηγή: Efsyn
ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα τη Νικολάου, απλά εκβιάζεται και το ερώτημα είναι με τι
Γιατί η απόφαση Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία»