Ένα ανύπαρκτο και ιστορικά λυμένο θέμα, αντιμετωπίζεται με όρους life style είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας για όσα διαδραματίζονται στη χώρα γύρω από την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ERT NEWS, όπου μίλησε εκτενώς για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο θέμα της ταφής του τέως βασιλιά είπε ότι νιώθει πως «κάποιος μας εμπαίζει και ότι θεωρώ ότι συμμετέχω στη διενέργεια ενός πειράματος. Πως δηλαδή μπορεί κάποιος να πιάσει ένα θέμα το οποίο είναι ανύπαρκτο, έχει λυθεί από το 1974 με το δημοψήφισμα και το 1994 όσο αφορά την αφαίρεση της ιθαγένειάς του, και να το κάνει πρωτεύον ζήτημα της κοινωνίας και μάλιστα από την glamorous πλευρά του».
Ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε επίσης ότι «βλέπουμε στην τηλεόραση βασιλικές άμαξες, ανακατασκευασμένες Rolls Royce, το ειδύλλιο Κωνσταντίνου- Βουγιουκλάκη κλπ, ενώ τα γεγονότα της σύγκρουσης με τον Γιώργο Παπανδρέου, την υπογραφή του στην κυβέρνηση της χούντας κλπ, σχεδόν απουσιάζουν από τις αναφορές».
«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η ιστορία του τελετουργικού της ταφής, το πολύ μέχρι την Τετάρτη 18 Γενάρη, θα έχει ξεχαστεί παντελώς» πρόσθεσε και κατέληξε σημειώνοντας: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια λοιπόν προς τους συγγενείς και τους οικείους του, για το θάνατο ενός Δανού υπηκόου, ας γίνει η ταφή στην Ελλάδα όπως επιθυμεί για τους δικούς της λόγους η οικογένεια του αποθανόντος και μέχρι εκεί. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, το μοναδικό καλό που βλέπω στην όλη υπόθεση είναι ο καθαρισμός του κτήματος του Τατοΐου από τα καμένα και έγιναν κάποιες εργασίες αποκατάστασης οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια».
Τέλος σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε ότι «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση, μια που κάποιοι από τους ψηφοφόρους της είναι φιλοβασιλικοί. Θα πρέπει όμως σχεδόν στο σύνολό τους οι πολιτικοί, να έχουμε ευθύνη απέναντι στη νέα κυρίως γενιά όσο αφορά τη διαπαιδαγώγησή της στα δημοκρατικά ιδεώδη. Αντί λοιπόν να ΄΄κινούμε΄΄ την περιέργειά της για θεσμούς που έχουν καταργηθεί και απορριφθεί τουλάχιστον 50 χρόνια πριν, θα ήταν καλύτερο να αναδεικνύουμε τη σημαντικότητα της ενασχόλησής τους με τα κοινά, ώστε να ορίζουν τη ζωή τους οι ίδιοι κατά το δυνατόν με την πολιτική τους συμπεριφορά».
Κούλογλου για PEGA και παρακολουθήσεις: Αφετηρία η υπαγωγή της ΕΥΠ στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη για την κρίση αρχηγών Γενικών Επιτελείων – Τι θα γίνει με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ