Κοινωνία

Η EVA αναστατώνει τον κρατικό μηχανισμό – Που θα χτυπήσει

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές σε όλη τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία EVA, που ήδη έκανε την εμφάνισή της στα δυτικά της χώρας, αναμένεται να προκαλέσει έντονα φαινόμενα, τα οποία προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον για 48 ώρες. Η Πολιτική Προστασία, ενεργοποιώντας το 112, έστειλε, την Παρασκευή, προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για την αποφυγή μετακινήσεων στην Δυτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, με τον φόβο της εκδήλωσης πλημμυρών και άλλων προβλημάτων από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας EVA, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας αναμένεται ότι θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες βαθμιαία θα πλήξουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία άρχισαν από τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, θα πλήξουν από το μεσημέρι τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το βράδυ του Σαββάτου έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, καθώς  στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με μεγάλα ύψη βροχής, υψηλή ραγδαιότητα και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Στη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει την Αττική από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να συνοδεύονται και από τοπική χαλαζόπτωση.

Μήνυμα του 112 με επείγουσα ειδοποίηση έχει σταλεί ήδη στους κατοίκους του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου και αργότερα στους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, του Νότιου Ιονίου και της Μεσσηνίας.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago