Πολιτική

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Στο πλευρό των οκτώ αγωνιστών που σέρνονται σε δίκη στα Χανιά

Αθώωση και διαγραφή προστίμων για τους συλληφθέντες από τον Δεκέμβρη του 2020 ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Κρητης με αφορμή και τη δίκη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης του ΜέΡΑ25 Κρήτης, οι 8 συλληφθέντες εκείνης της μέρας, σέρνονται δύο χρόνια μετά σε δίκη με την κατηγορία της απείθεια ενώ ένας εξ αυτών και για αντίσταση κατά τη αρχής. Την ίδια στιγμή και  σε αυτούς και σε άλλους αγωνιστές έχουν επιβληθεί πρόστιμά ακόμα και τηλεφωνικά (!) για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

«Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους αγωνιστές και ζητά την αθώωσή τους και τη διαγραφή όλων των προστίμων. Μετά από σχεδόν 34.000 νεκρούς από την πανδημία στη χώρα μας, μετά τις κλειστές ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις σε απλούς θαλάμους και διαδρόμους νοσοκομείων, μετά την προκλητική απαξίωση του ΕΣΥ και τις εγκληματικές πολιτικές που άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες, είναι εξοργιστικό να φορτώνεται η εξάπλωση του κορονοϊού στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες ενάντια στην καταστολή», αναφέρει το ΜέΡΑ25 Κρήτης και καλεί στην συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα Δικαστήρια Χανίων, στις 9 το πρωΐ της Παρασκευής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου δικάζονται 8 πολίτες των Χανίων για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στην Πλατεία Αγοράς. Ήταν τις μέρες που με πρόσχημα τον covid ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοϊδης και ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας Καραμαλάκης (και σήμερα γ.γ. του Υπουργείου)  εξέδιδαν διαταγές απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, νοσταλγώντας προφανώς μαύρες εποχές καταστολής και ανελευθερίας που στιγμάτισαν τη χώρα.

Στη συγκέντρωση μνήμης στα Χανιά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που το 2008 είχε πέσει θύμα της αστυνομικής βίας, η αστυνομία έκανε αυτό που ξέρει καλά. Εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής, επιτέθηκε απρόκλητα στους διαδηλωτές χτυπώντας με γκλοπ ακόμα και άνθρωπο 68 χρονών, που τόλμησε απλά να κρατήσει ένα πανό στο κέντρο της πόλης. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό συμπλήρωσαν το σκηνικό που αποτελεί κοινή πρακτική για το καθεστώς της «Μητσοτάκης Α.Ε.»

Οι 8 συλληφθέντες εκείνης της μέρας, σέρνονται δύο χρόνια μετά σε δίκη με την κατηγορία της απείθεια ενώ ένας εξ αυτών και για αντίσταση κατά τη αρχής. Την ίδια στιγμή και  σε αυτούς και σε άλλους αγωνιστές έχουν επιβληθεί πρόστιμά ακόμα και τηλεφωνικά (!) για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους αγωνιστές και ζητά την αθώωσή τους και τη διαγραφή όλων των προστίμων. Μετά από σχεδόν 34.000 νεκρούς από την πανδημία στη χώρα μας, μετά τις κλειστές ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις σε απλούς θαλάμους και διαδρόμους νοσοκομείων, μετά την προκλητική απαξίωση του ΕΣΥ και τις εγκληματικές πολιτικές που άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες, είναι εξοργιστικό να φορτώνεται η εξάπλωση του κορονοϊού στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες ενάντια στην καταστολή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους αλληλέγγυους/ες σε όλη την Κρήτη και στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 9 μ.μ. έξω από τα Δικαστήρια Χανίων».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago