Οικονομία

Μytilineos: Η πρώτη εταιρεία με πιστοποιητικό εξωτερικής ποιοτικής αξιολόγησης

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσίαση της συνεργασίας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (IIA Greece) με το αντίστοιχο Ινστιτούτο της Γαλλίας (IFACI) για το πιστοποιητικό εξωτερικής αξιολόγησης για την εταιρεία Μytilineos, η οποία βραβεύτηκε επί σκηνής για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας στο πλαίσιο του Ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό θέμα  «Feel the Rhythm».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για αυτή την πορεία της εξωτερικής αξιολόγησης μίας από τις πιο μεγάλες εταιρείες της χώρας μίλησε η Ειρήνη Μαυρομάτη, Internal Audit, GRC Consultant, τονίζοντας ότι ήταν «ένα ωραίο ταξίδι που έγινε μαζί με την IFACI Γαλλίας. Υπήρχε μεγάλη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην Mytilineos και τους αξιολογητές, συμφωνα με ένα σχέδιο το οποίο τα καταρτίσαμε μαζί. Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες κατανόησης των κανόνων  της εταιρείας, ωστόσο κινήθηκαμε πάνω σε ένα στοχευμένο και όχι γενικόλογο πλάνο» δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου.

«Ανταλλαγή εμπειριών, ικανοποίηση, μια ομάδα που τελείωσε τη διαδικασία πλούσια σε γνώσεις» ήταν τα οφέλη που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές σύμφωνα με την κ. Μαυρομάτη.

Από την πλευράς της Mytilineos, η Μαρίζα Μέλλιου, CAE της εταιρείας, τόνισε ότι «πρόκειται για μια διαδικασία πολύ καλά οργανωμένη, της οποίας γνωρίζαμε το πρόγραμμα, ήταν σύντομη, δεν πλάτιασε, είχε ρυθμό»

Όπως, επίσης, πρόσθεσε το στέλεχος της Mytilineos «το περιεχόμενό της διαδικασίας του εσωτερικού ελέγχου ήταν αρκετά ευρύ, πήγε σε πλάτος και έμεινε στα ουσιώδη. Για εμάς, το αποτύπωμα που θα αφήσει αυτή η αξιολόγηση είναι μόνο όφελος για την εταιρεία, κάτι που θα μας κάνει συνεχώς να ανεβάζουμε τον πήχη και να βελτιωνόμαστε».

Για την συνεργασία με το ΙΙΑ Greece μίλησε και ο Βenoit Harel Director ΙFACI Certification, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα ομαδικό εγχείρημα που αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση του συνόλου, με μια παράλληλη εξοικονόμηση χρόνου, προσπάθειας και ενέργειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σχέση με τις υπηρεσίες του ΙFACI, υποστήριξε ότι έχουν εκτελεστεί 150 αποστολές διασφάλισης ποιότητας σε συνεργασία με το IIA, 35% των δραστηριοτήτων του οργανισμού είναι στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει μια επιτροπή που συγκροτούν 16 managers και γνώστες του χώρου.

«Προσφέρουμε πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες, με πιστοποίηση ποιότητας με βάση συγκεκριμένο ISO, η οποία είναι στραμμένη προς το μέλλον.  Πρόκειται για ένα έργο με συνεχή βελτίωση, είναι μια δυναμική διαδικασία» συνόψισε ο κ. Harel.

Το συντονισμό της ενότητας πραγματοποίησε η Αγάθη Μασσάλη, Group Internal Audit Director, Onassis Group.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago