Κόσμος

«Εποχή Μασκ» στο twitter: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις και τα «πειράματα» με τις υπηρεσίες

Με νέα «πειράματα» στις υπηρεσίες του twitter και παραιτήσεις στελεχών «παλιάς σειράς» συνεχίζεται το σήριαλ της «εποχής Μασκ» στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σειρά δημοσιεύσεων του ο μεγιστάνας νέος ιδιοκτήτης, και CEO πλέον, του twitter, αποκάλυψε τις νέες «πειραματικές» σκέψεις του για το πως θα διατίθεται το μπλε σύμβολο επαλήθευσης ταυτότητας σε μεγαλύτερο κομμάτι χρηστών. 

Μερικές ημέρες πριν για το ίδιο θέμα, ο Μασκ είχε κάνει λόγο για μια υπηρεσία της τάξης των $19,99 η οποία όμως απαντήθηκε από αντιδράσεις χρηστών. Η νέα του «προσφορά» είναι στα $8/μήνα και περιέχει προτεραιοποίηση των απαντήσεων στους χρήστες με την εν λόγω συνδρομή, δυνατότητα για μεταφόρτωση οπτικοακουστικών αρχείων μεγαλύτερης διάρκειας από τους υπόλοιπους χρήστες και τις μισές διαφημίσεις από όσες βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες στις χρονογραμμές τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το The Verge, o Μασκ εκτιμά ότι αυτή η συνδρομή θα δώσει τη δυνατότητα στην πλατφόρμα να επιβραβεύει δημιουργούς περιεχομένου μέσω του επιπλέον εσόδου που θα δημιουργήσει αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι «μεγάλη έξοδος» των παλιών στελεχών συνεχίζεται

Άλλο ένα στέλεχος της «παλιάς σειράς» του twitter πέρασε την πόρτα της εξόδου από την πλατφόρμα. Ο λόγος για την Εμπορική Διευθύντρια του Twitter, Sarah Personette, η οποία ήταν από τις πρώτες που συζήτησε με τον νέο ιδιοκτήτη και μάλιστα είχε δηλώσει ««Ανυπομονώ για το μέλλον!». Τελικά το «μέλλον» για το οποίο ανυπομονούσε ήρθε και έτσι ακολούθησε και η ίδια τον δρόμο που χαράχτηκε με την απόλυση από την εταιρία σχεδόν του συνόλου των υψηλόβαθμων στελεχών της, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Parag Agrawal και επί 11 χρόνια επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της πλατφόρμας Vijaya Gadde, τους οποίους ο Ίλον Μασκ απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της απόφασής της πρώην Εμπορικής Διευθύντριας μέσω ανάρτησής της, αυξάνει την όλο και μεγαλύτερη αβεβαιότητα των διαφημιστών, αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στo twitter υπό τη διοίκηση του ιδιοκτήτη της SpaceX και της Tesla. Αλλά δεν ήταν η μόνη που πήρε το δρόμο της «μεγάλης εξόδου».

H επί 4 χρόνια υπεύθυνη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και Πολυπολιτισμικότητας της πλατφόρμας, Dalana Brand, ανακοίνωσε χθες με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Επόμενος στη σειρά ήταν ο επικεφαλής των 2.000 προγραμματιστών του τμήματος Βασικών Τεχνολογιών του twitter, Nick Caldwell, ο οποίος άλλαξε την περιγραφή του στο twtter σε «πρώην» επικεφαλής του εν λόγω τμήματος.

Η ομάδα του Μασκ, η οποία περιλαμβάνει και έμπιστά του στελέχη από τις άλλες εταιρίες των οποίων είναι ιδιοκτήτης όπως η SpaceX και η Tesla, θα έχει συναντήσεις αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με διαφημιστές προκειμένου να τους καθησυχάσει σχετικά με το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων από την εμφάνιση τοξικού περιεχομένου δίπλα στις διαφημίσεις τους.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν παρατηρήσει ότι οι αναρτήσεις με περιεχόμενο μίσους εκτοξεύτηκαν από το τότε που ο Μασκ οριστικοποίησε τη συμφωνία για την εξαγορά του twitter.

Επιστροφή Νετανιάχου και δεξιά στροφή δείχνουν οι εκλογές στο Ισραήλ – Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι

Φρένο και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο τουρκολιβυκό Σύμφωνο

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο κάλεσε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο και ετοιμάζει διάγγελμα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago