Κόσμος

Ξεκίνησε η «εποχή Μασκ» στο twitter: Θεωρίες συνωμοσίας, υπηρεσίες με πληρωμή και τελεσίγραφα σε εργαζόμενους και χρήστες

Με ταχύτατους ρυθμούς μπαίνει στην «εποχή Μασκ» το twitter, όπως μεταδίδει η καλά πληροφορημένη σελίδα The Verge. Σε συνέχεια της ύψους 44 δισεκατομμυρίων εξαγοράς της πλατφόρμας από τον ιδοκτήτη της Tesla και της SpaceX, Ελον Μασκ, οι αλλαγές δείχνουν να έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου οι χρήστες που μπαίνουν στην αρχική σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουν συνδεθεί, αντί για τη φόρμα εγγραφής/σύνδεσης που εμφανιζόταν για χρόνια, τώρα εμφανίζεται ένας συνδυασμός δημοφιλών tweet και ιστοριών. Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη εξήγηση για την αλλαγή, το The Verge αναφέρει ότι για μερικούς εργαζόμενους στο twitter είναι ένα καθαρό μήνυμα για το «ποιος έχει πλέον το πάνω χέρι» στην πλατφόρμα.

Σε ένα άλλο μέτωπο από όσα έχει δημιουργήσει η εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας, οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους για κύμα απολύσεων πριν την 1η Νοεμβρίου καθώς από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά το twitter θα πρέπει να εξαγοράσει μετοχές που κατέχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων με $54,20 ανά μετοχή.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που έχει προαναγγείλει ο Μασκ, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του μέσου, φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός για το λανσάρισμα μια υπηρεσίας η οποία θα αντικαταστήσει το προαιρετικό πλάνο συνδρομής ύψους $4,99 που υπήρχε και παρείχε στους χρήστες κάποιες επιπλέον λειτουργίες. Το νέο, πολύ ακριβότερο πλάνο ύψους $19,99, θα συνδυάζει τις επιπλέον λειτουργίες με αυτήν της επαλήθευσης ταυτότητας των χρηστών με το χαρακτηριστικό μπλε σύμβολο δίπλα στα ονόματα των λογαριασμών τους.

Σύμφωνα με το The Verge, οι προγραμματιστές στους οποίους έχει ανατεθεί η υλοποίηση της αλλαγής αυτής, έχουν λάβει ένα τελεσίγραφο από το νέο αφεντικό της πλατφόρμας: Αν δεν είναι έτοιμη μέχρι τις 7 Νοεμβρίου θα απολυθούν. Σε ένα επιπλέον τελεσίγραφο που έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενο στους χρήστες, όσοι δεν εγγραφούν στη νέα υπηρεσία μέσα σε 90 ημέρες από το λανσάρισμα της, θα χάσουν το διακριτικό επαλήθευσης ταυτότητας τους.

Τέλος, στο, καθόλου άγνωστο για τον Μασκ, πεδίο των θεωριών συνωμοσίας, ο νέος ιδιοκτήτης του twitter αναπαρήγαγε δημοσίευμα ότι η σύζυγος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιτέθηκε στον σύζυγό της, απαντώντας σε δημοσίευση της Χίλαρι Κλίντον η οποία καταδίκαζε την εν λόγω διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στη δημοσίευσή του, την οποία στη συνέχεια έσπευσε να διαγράψει, ο Μασκ έγραψε ότι: «Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία από όσα μπορεί να δει το μάτι».

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, διάφορα μέσα ενημέρωσης έχουν ζητήσει τα επίσημα σχόλια της εταιρίας αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση μέχρι τώρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το The Verge: «Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση ο Μασκ, το γραφείο τύπου έχει σταματήσει να απαντά σε οποιοδήποτε αίτημα δημοσιότητας».

Fed: Η επίθεση στον πληθωρισμό πυροδοτεί παγκόσμια ύφεση

Γαλλικό σεκόντο στο Λονδίνο για τις ρωσικές κατηγορίες σχετικά με τον Nord Stream

Έλον Μασκ: Το «μακρύ χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ – Σεισμός για το Twitter

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago